Як шацька тероборона на полігоні воювала

15 Березня 2018, 17:30
4567

Цього тижня на полігоні поблизу Володимира-Волинського розгорнулися масштабні навчання із вогневої підготовки для загонів територіальної оборони Волинської області в рамках проведення Всеукраїнського єдиного стрілецького дня. Військовий вишкіл розпочався 13 березня і тривав протягом трьох днів. За цей час на Володимир-Волинському полігоні повправлятися у військових справах змогли загони з усіх районів Волині.

«Повоювати» на полігоні у перший день вишколу довелося членам двох загонів тероборони з Шацького району спільно з представниками Шацького районного військового комісаріату та військовим комісаром Василем Матвійчуком.

2

Як розповів військовий комісар Шацького РВК Василь Матвійчук, на території Шацького району діє два підрозділи територіальної оборони, а саме загін оборони і рота охорони, які під час введення військового стану на території району будуть здійснювати комплекс заходів з оборони та охорони кордону, важливих об’єктів, підтримки комендантської години. Аби мати необхідні навики для виконання цих завдань, в області й організовуються подібні навчання. До речі, такі заходи на Волині та участь в яких беруть шачани, відбуваються вже не вперше.

З Шацького району до навчань тероборони було задіяно 22 людей, котрі вправлялися зі стрільби з ручного кулемета Калашникова, пістолета Макарова, автомата Калашникова по нерухомих цілях та бінокулярній стрільбі по мішенях.

На полігоні добре підготувалися для таких навчань: обладнали позиції для стрільби, мішені, підібрали кваліфікованих інструкторів.

«Я вважаю, що в наш час кожен чоловік повинен набути навичок володіння вогнепальною зброєю, а при потребі вміти захистити не тільки свою родину, а й свою Батьківщину», - каже учасник навчань викладач Шацького лісового коледжу Андрій Рибчинський.

4

Демобілізований учасник АТО, виконуючий обов’язки Грабівського сільського голови Олександр Ключук також ділиться враженнями від поїздки: «Хочеться не раз ще сюди приїхати, бо це має бути корисно як для нас, чоловіків, так і для держави. Такі навчання, де вправляємося у стрільбі з різних видів зброї, мають проводитись частіше».

Ще один учасник навчань Анатолій Мазурок розповідає: «Більшість чоловіків, які були на навчанні, уже мали справу зі зброєю, зокрема, під час служби в армії. Але такі навчання – це хороша нагода пригадати все, відновити навики зі стрільби, збирати та розбирати автомат, пістолет. Хочеться, щоб в районі уже були сформовані постійні команди, які братимуть участь у навчаннях».

1

3

1

4

2

2

1

1

1

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром