Капелан із Шацька побував на Всеукраїнському з’їзді військових священиків у Дніпрі

14 Березня 2018, 11:55
2335

Протоієрей Роман Скірак із Шацька разом з іншими капеланами Волині взяв участь у Всеукраїнському з’їзді військових священиків.

З 6 по 8 березня 2018 року в м. Дніпро відбувся Всеукраїнський з’їзд військових священиків (капеланів) УПЦ Київського Патріархату.
З благословення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея у роботі з’їзду взяли участь капелани Володимир-Волинської єпархїії: голова капеланського єпархіального відділу прот. Юрій Здебський, замісник секретаря єпархіального управління прот.Ігор Бігун, штатний капелан 14-ї механізованої бригади ієрей Юрій Глова, протоієрей Роман Скірак, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла смт Шацьк, та прот. Микола Баган. 
Як повідомляє офіційний сайт синодального управління військового духовенства, участь у з’їзді взяли понад 200 військових священиків з усієї України.
За дорученням Предстоятеля Церкви Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній візначив достойників серед капеланів церковними нагородами, одним із відзначенних був голова капеланського відділу єпархії прот. Юрій Здебський, якого нагородили орденом « Юрія Переможця».

У рамках проведення з’їзду були підсумовані результати діяльності військових священиків в силових структурах за період 2014-2018 рр. та сформовано концепцію подальшого розвитку військового духовенства в Збройних силах та інших військових формуваннях України.

На початку засідання усі присутні в залі переглянули фільм про капеланське служіння, його розвиток і позитивний вплив на українське військо.

Після завершення показу фільму до учасників з’їзду звернувся голова Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Митрополит привітав усіх капеланів з початком спільних великих навчань та закликав на учасників Боже благословення.

2

2

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024