13 березня в Шацьку: ювілей відзначає вчителька Шацької школи-гімназії Наталія Сорока

13 Березня 2018, 09:20
3550

Цитата дня: «Людина повинна робити вибір. У цьому і полягає її сила – у могутності рішень.» Паоло Коельо

Цей день в історії: 1639 - Кембриджський коледж (Массачусетс, США) названий Гарвардським за ім'ям Джона Гарварда.

1669 - Підписані Глухівські статті - договір про права українських козаків, укладений між Москвою та козацьою старшиною.

1781 - Вільям Гершель відкриває Уран, сьому планету Сонячної системи.

1917 - До Києва із заслання повернувся Михайло Грушевський.

1917 - Над будівлею Центральної Ради ухвалено підняти жовто-блакитний прапор.

1921 - Монголія (до того Зовнішня Монголія) проголосила незалежність від Китаю.

1938 - Російська мова введена як обов'язковий предмет для навчання у всіх школах СPСР.

1940 - Фінляндія підписала мирний договір з СPСР.

1949 - У Канаді почала діяльність Українська Вільна Академія Наук.

1961 - Чорний понеділок в Києві. Внаслідок техногенної катастрофи загинули понад 1 500 мешканців Куренівки, а також пасажирів міського транспорту, що потрапив у зону лиха. 

В цей день народились такі відомі люди: 1781 - Шинкель Карл Фрідріх, німецький архітектор, художник; 1888 - Макаренко Антон Семенович, український письменник («Педагогічна поема», «Прапори на баштах») та педагог; 1913 - Михалков Сергій Володимирович, дитячий письменник, драматург, автор слов гімнів СРСР і Росії; 1941 - Данилюк Архип Григорович, український етнограф, географ, кандидат історичних наук, доцент Львівського національного університету ім. І. Франка, лауреат Всеукраїнської премії ім. П. Чубинського. Більше 30-ти років працював у Музеї народної архітектури та побуту у Львові.
1960 - Андрухович Юрій Ігоревич, український письменник, поет та політичний есеїст.

День Ангела сьогодні святкують Арсеній, Василь, Кіра, Марина, Микола, Сергій. 

Прекрасний життєвий ювілей сьогодні відзначає педагог НВК «ЗОШ І-ІІІ ст-гімназії смт Шацьк» Сорока Наталія Іванівна, а 25-річний ювілей - Сорока Руслан Васильович з Шацька. Район.Шацьк, батьки та учні 2-Б класу щиро вітають найкращу вчительку, а рідні - Руслана Сороку та зичать невичерпного здоров'я, оптимізму та щасливих і радісних днин у житті. 

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Василя, сповідника. У народі помічено, що цей день завжди буває теплим, щоправда і дощ може бути, але це хороша прикмета: на багатий врожай і хороше літо. Наші пращури спостерігали, як тануть круги навколо дерев, по цьому судили про весняну погоду: «круті краї, крута і весна буде, пологі - весна буде протяжною». 13 березня вважається астрономічним рубежем зими і літа.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024