Бібліотекам Шацького району бракує нових книг сучасних авторів

10 Березня 2018, 10:45
1856

Найбільша потреба бібліотек району – поповнення новими книгами сучасних авторів.

Про це говорили на підсумковій нараді працівників культури Шацького району.

Валентина Гірич, директорка Шацької ЦРБС, розповіла колегам про роботу Шацької центральної районної бібліотечної системи та роботу бібліотечних установ району: впровадження нових форм роботи з дітьми, обслуговуванні дітей влітку, роботу з ними в літній період та під час навчання, методичну роботу, проведення семінарів у районі та участь у обласних семінарах, закупівлю книг, технічне забезпечення бібліотек, роботу на сучасному рівні. На даний час бібліотекарям потрібно розширювати діапазон послуг та інформувати про це населення.

Так, книжкові фонди за рахунок коштів місцевих бюджетів поповнювалися в бібліотеках Світязької та Пульмівської сільських рад.

У бібліотеках району обладнано 5 пунктів вільного доступу до мережі Інтернет (два – в Шацьку, в бібліотеках-філіях сіл Пульмо, Мельники, Світязь), які користуються популярністю у відвідувачів та завдяки чому збільшується кількість читачів у бібліотеках.

Серед нових форм роботи з читачами все більшої популярності набирає букккросинг, коли читачі можуть обмінюватися своїми прочитаними книгами з іншими читачами та відвідувачами бібліотеки, принісши їх у бібліотеку на спеціальну поличку.

Також керівниця бібліотекарів наголосила на покращенні матеріально-технічного забезпечення бібліотек, оскільки вони – не просто книгозбірні, а є джерелом інформації.

Доповнила виступ Світлана Бляшук, завідувачка Шацькою районною бібліотекою для дітей, розповівши про роботу книгозбірні. Зараз бібліотека має 10 тисяч книг, але в більшості вони – застарілі. В минулому році бібліотека отримала 131 книгу, але потребує ще нових книг сучасних авторів. Декілька років у книгозбірні діє пункт вільного доступу до Інтернету, діє сайт бібліотеки. Тісно налагоджена співпраця в організації заходів із школами селища, районним Будинком культури, Шацьким БДЮТ.

Василь  Голядинець, голова Шацької РДА, зазначив, що не завжди в районному бюджеті вдається виділити кошти на належну підтримку галузі культури, але по можливості, кошти у бюджеті на найнеобхідніше будуть передбачені, аби зберегти мережу закладів та кількість працівників. 


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром