Микола Цвид: «В питанні надання світязянам земельних ділянок за межами населеного пункту ми пройшли всі кола пекла»

09 Березня 2018, 13:40
3118

Депутати Світязької сільської ради затвердили програму соціально-економічного розвитку сільської ради на 2018 рік.

Нагадаємо, 5 березня під головуванням Миколи Цвида, Світязького сільського голови, відбулася чергова сесія Світязької сільської ради. Участь у засіданні взяли Василь Голядинець, голова Шацької районної держадміністрації, та Іван Коваль, директор Шацького комунального підприємства «Будинкоуправління».


 

На сесії депутати затвердили програму соціально-економічного розвитку сільської ради на 2018 рік. Належна увага приділятиметься кожній сфері господарювання, зокрема, питанням надання земель за межами населених пунктів, реконструкції мережі існуючих каналів – з метою боротьби з підтопленням. У будівництві завданнями є: капітальний ремонт вуличного освітлення по вул. Набережна, будівництво вуличного освітлення по вул. Жовтнева в Світязі, капітальний ремонт дороги по вулиці Набережна та провулку Жовтневий, поточний ремонт автодороги по вул. Жовтнева. Планується розробити проекти вуличного освітлення по вул. 8 Березня, 40-річчя Перемоги, частини вулиці Жовтнева, проекти детальних планів сіл Світязь, Підманове та Омеляне тощо. В програмі передбачили заходи з соціального захисту громадян (виплата допомог), з фізичного виховання і спорту, проведення свят, благоустрій території та інші.

Повертаючись до питання про надання у власність світязянам, які працювали в колгоспі і не отримали паїв, сільгоспземель за межами населених пунктів, Микола Васильович озвучив нову проблему. Нагадаємо, людям на загальних підставах виділили земельні ділянки, ними профінансовано всі процедури, фірма-виконавець виготовила проекти землеустрою.

Читайте також: Чому Держгеокадастр не дає світязянам реалізувати право на отримання земельної ділянки

На сьогодні, зі слів Миколи Васильовича, проекти пройшли екстериторіальну експертизу, проте головне управління Держгеокадастру відмовляється їх затверджувати. Натомість посилає людей … у Шацьку ОТГ, в управління екології обласної держадміністрації (ділянки, мовляв, знаходяться у господарській зоні ШНПП), а те, в свою чергу – в державну службу України з питань геодезії, картографії і кадастру.

-Ми пройшли вже всі кола пекла і починаємо втрачати віру в чесну владу і справедливість – через такі от абсурдні листи-відписки. Змінюються керівники Держгеокадастру, зараз працює уже п’ятий, проте ніхто з тих, хто дерибанив землю, виділяв її на підставних осіб, хто зумисне і безпідставно затягував надання землі світязянам, не поніс за свої дії відповідальності, - зазначив сільський голова.

Василь Голядинець наголосив, що земельна проблема відпаде, коли Світязь ввійде в Шацьку ОТГ. Адже громади Волині, які раніше об’єдналися, вже почали отримувати  в своє розпорядження землі за межами населених пунктів. Шацька ОТГ, для прикладу, отримає свої землі в жовтні місяці і розпоряджатиметься ними на свій розсуд. Щодо конкретної проблеми, озвученої на сесії, то Василь Володимирович пообіцяв особисто зайнятися її вирішенням і донести до очільника Волині Володимира Гунчика.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром