9 березня в Шацьку: який день, така і Пасха

09 Березня 2018, 09:00
3571

Цитата дня: «Краще залишатись мовчазним, аби всі думали, що ти дурень, ніж почати говорити і не залишити сумнівів щодо цього», – Авраам Лінкольн.

Цей день в історії:

1497 — Миколай Коперник здійснив перші астрономічні спостереження.

1934 — у Києві засноване видавництво «Веселка».

1953 — у Москві відбулись похорони Сталіна в мавзолеї Леніна (1961 року, після розвінчання т. зв. «культу особи Сталіна», його тіло винесли з мавзолею і перепоховали біля Кремлівської стіни).

Народилися:

1814 — Шевченко Тарас Григорович, один з найвідоміших поетів та художників українського народу.

1908 — Тарас Бульба-Боровець — діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ».

1911 — Роберт Олійник, німецький ас українського походження, перший пілот Люфтваффе, що здобув перемогу на Східному фронті.

1921— Олексій Берест  український радянський військовик, Герой України, що встановив, разом з Михайлом Єгоровим та Мелітоном Кантарією, Прапор Перемоги на даху німецького Рейхстагу

1934 — Гагарін Юрій Олексійович, радянський льотчик-космонавт, перша людина, яка полетіла у космос (1961).

1974 — Юрій Білоног, український легкоатлет, рекордсмен України у штовханні ядра.

1994 — Лейля Аджаметова, українська чемпіонка та призерка Літніх Паралімпійських ігор з легкої атлетики.

9 березня – день народження в Володимира Петровича Гунчика, голови Волинської обласної держадміністрації.

Іменинники: Іван, Іларіон. 

Народний прогноз погоди: 9 березня - Перше і друге знайдення чесної глави пророка Іоана Предтечі. Цей день передбачав погоду на квітень: "Якщо день зі снігом, то і в квітні сніг, а якщо по голу, то і в квітні по голу". День 9 березня у народі називали ще Дмитровим днем. І по цьому дню судили про погоду на Паску: "Якщо Дмитрів день на снігу, то свята (Паска) по снігу, а Дмитрів по голу, і свята по голу". Якщо роги місяця яскраві і круті - на мороз.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024