Сергій Мокренко на Майдані - світлини героя представлені на виставці в краєзнавчому музеї

03 Березня 2018, 19:45
3574

У Любомльському краєзнавчому музеї відкрили виставку до річниці Майдану.

Експонати, друковані газетні матеріали, особисті речі учасників Майдану відновлюють у пам’яті буремні події зими 2013-2014 років.  Багато фотознімків, з яких на відвідувачів дивляться молоді сини України. Вони сьогодні складають Небесну Сотню. Найдорожче − життя − віддали за краще наше сьогодення, за зміни в Україні. А впали вони на Київському Майдані від куль беркутівців і невідомих донині снайперів… На жаль, винних і досі не названо поіменно, – повідомляє Район.Любомль.

У числі загиблих є й волиняни: Сергій Байдовський, Василь Мойсей, Іван Тарасюк, Едуард Гриневський. Наш юний земляк із Шацька, вихованець Любомльського професійного ліцею Сергій Мокренко, теж відстоював Революцію Гідності в Києві. 

На Майдані Сергій разом з усіма свідомими українцями без­страшно творив Революцію гідності. Не губився в останніх рядах, був лише на передовій, тому постраждав, отримавши контузію, коли поруч вибухнула світлошумова граната. Це, по суті, і врятувало його від мож­ливих сумних наслідків у близь­кому майбутньому, бо че­рез кі­ль­ка днів почався штурм Май­дану і розстріл снайперами акти­вістів.

Боротьбу за Україну він продовжив на Сході. 28 лютого минув рік, як Сергій загинув на Світлодарській дузі.

Читайте також: Нестерпно боляче без тебе... Сьогодні річниця загибелі Сергія Мокренка

На відкритті виставки виступили представники влади, учасники Революції гідності з Любомльського району Андрій Дем'янчук, Іван Шишута, Сергій Духницький, директор музею Юрій Фініковський та інші.

5


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024