Опорний заклад, успіхи учнів та вчителів, нова українська школа - відбулася колегія освітян Шацького району

02 Березня 2018, 14:15
5511

Освітяни Шацького району проаналізували діяльність галузі в минулому році та намітили плани на нинішній навчальний рік.

27 лютого в актовому залі ЗОШ І-ІІІ ст. села Світязь відбулося засідання колегії освітян Шацького району.

Представників влади району та Шацької ОТГ, а також директорів, учителів шкіл, завідувачів дитсадків привітала Людмила Єрофєєва, начальник  відділу освіти, молоді і спорту Шацької РДА. У своєму виступі Людмила Степанівна проаналізувала результативність роботи установ і закладів освіти району  у 2017 році та назвала завдання щодо реалізації освітньої політики у нинішньому році.

Начальник відділу освіти, молоді і спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва
Начальник відділу освіти, молоді і спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва

 

Дошкільна ланка характеризується тим, що на 100 місць у дитсадках виховується 120 дітей. Зареєстровано 208 заяв від батьків на влаштування дітей у ДНЗ, найбільша черга – у дитсадки сіл Світязь та Пульмо.

Минулого року в районі створено опорний заклад на базі ЗОШ І-ІІІ ст. села Світязь з чотирма філіями (Підманове, Смоляри-Світязькі, Грабове, Голядин). У закладах освіти навчальний процес здійснюють 177 педагогічних працівників з високим кваліфікаційним рівнем. Приємно, зі слів Людмили Єрофєєвої, що переможець районного конкурсу  серед вчителів української мови і літератури Оксана Занюк (село Пульмо) визнана кращою в номінації «Вчитель-практик» в обласному конкурсі.

В 11 класі завершили навчання 85 випускників, з них 5 учнів закінчили школу із золотою медаллю, 4 – зі срібною. Вперше за 10 років процедури ЗНО випускник НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія смт Шацьк» отримав найвищі 200 балів з математики.

В 2017 році залишки освітньої субвенції (1 200 000 грн.) були використані на заробітну плату обслуговуючому персоналу та покращення матеріально-технічного забезпечення шкіл (придбання енергоощадних лампочок, комп’ютерів, електроплит, глибинного насоса, підручників для 4, 7 класів, обладнання для кабінету біології). Крім того, було проведено поточний ремонт системи опалення в  школах сіл Світязь та Смоляри-Світязькі, ремонт котельні в школі села Ростань, ремонт фасаду в школі села Підманове. На умовах співфінансування виділено кошти (200 тис. грн.) на облаштування внутрішніх санвузлів у школі села Пулемець. 200 тис. грн. використано на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію з добудовою ЗОШ І-ІІІ ст. села Піща. Здійснено заміну вікон на енергоощадні в ЗОШ І-ІІІ ст. села Пульмо та ЗОШ І-ІІ ст. села Острів’я.

1

 

Як зазначила Людмила Степанівна, до шкіл району у 2017 році підвозилося 118 дітей – це стовідсоткове охоплення. В районі триває підготовка до впровадження реформ у рамках нового закону про освіту. Так, на базі Шацької школи-гімназії пройшла перша сесія очної форми навчання учителів початкових класів району, які будуть працювати з першокласниками у новому навчальному році.

Наостанок керівник освітян назвала, над вирішенням яких проблемних питань  працюватимуть у 2018 році. Серед них: заміна парт та інших меблів у школах, придбання ноутбуків та телевізорів для шкіл І-ІІІ ступенів, ремонт теплотраси в школах сіл Світязь та Пульмо, проведення поточного ремонту системи опалення ЗОШ І-ІІ ст. села Пулемець тощо.

Перед присутніми виступили також керівник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, директори та заступники шкіл, завідувач дитсадка та голова районної організації профспілки праціників освіти.


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024