Шацька ОТГ зміцнила свої позиції у рейтингу спроможності громад у загальноукраїнському рейтингу

02 Березня 2018, 12:05
2587 Джерело: фото ілюстративне

За підсумками 2017 року експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки програми U-LEAD та SKL International) провели аналіз і склали оцінку фінансової спроможності 366-ти об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ), які мали прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом у 2017 році, - йдеться на сайті Децентралізація.

Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні поінформувала, що аналіз проведено:

- у розрізі 4-х груп ОТГ за демографічними ознаками: група 1 – чисельність населення понад 15 тис. осіб; група 2 – чисельність від 10 до 15 тис. осіб; група 3 – чисельність від 5 до 10 тис. осіб; група 4 – чисельність до 5 тис. осіб.

Яніна Казюк звернула увагу, що у порівнянні з даними рейтингу 366 ОТГ за 9 місяців 2017 року, у підсумковому рейтингу за рік у першій двадцятці лідерів з’явилися нові громади.  Експерт наголосила, що саме від зусиль органів місцевого самоврядування та прийняття якісних управлінських рішень залежить успішний розвиток громади, ефективна мобілізації власних ресурсів, використання резервів та залучення додаткових ресурсів, раціональне і ефективне використання бюджетних коштів.

За словами координатора з фінансової децентралізації, громади з більшою кількістю жителів мають більший фінансовий потенціал, ніж ті, у яких чисельність є менше 5-ти або 10-ти тисяч осіб (за винятком окремих невеликих громад, на територіях яких функціонують суб’єкти підприємництва зі значною фіскальною спроможністю). Такі громади мають значно більший потенціал для сталого розвитку.

Ознайомитися з результатами оцінювання фінансової спроможності 366-ти об’єднаних територіальних громад за 2017 рік можна ТУТ.

Матеріали розроблено та підготовлено на підставі даних Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби України, Державної статистичної служби України, обласних державних адміністрацій, експертами Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні (за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та проекту SKL International).

Шацька ОТГ у цьому рейтингу за підсумками 2017 року піднялася на 179 місце, але опинились позаду таких потужних громад Волині, як Княгининівська (39 місце), Дубівська (68), Поромівська (76), Устилузька (102). Нагадаємо, у 2017 році за підсумками семи місяців Шацька ОТГ була на 211 місці. 

Читайте також: На якому місці опинилась Шацька ОТГ за спроможністю серед громад України

Виведено рейтинг спроможності Шацької ОТГ серед громад Волині

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром