Чи будуть шацькі лікарі з гуртожитком

01 Березня 2018, 10:45
2195

На сесії Шацької районної ради, яка відбулася 21 лютого, обговорили низку медичних питань.

Звітували на сесії про виконання своїх функціональних обов’язків та використання коштів (трансферту Любомльському району) Володимир Дибель, генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів, Тетяна Васенько, головний лікар КЗ ЦПМСД Любомльського і Шацького районів, та Світлана Керцу, заступник генерального директора - головний лікар Шацької районної лікарні.

Як зазначив Володимир Дибель, медична субвенція для Шацького району в минулому році становила 8 млн. 55 тис.грн., додаткова дотація – 318 тис.грн. Але потреба на 2018 рік буде дещо більшою – понад 10 млн. грн. Кошти медичної субвенції використано на оплату праці медичного персоналу, оплату комунальних послуг, придбання матеріалів та медикаментів та інше.

Дав відповідь директор ТМО на питання депутата Володимира Найди про те, чи розглядалось питання можливості надання в оренду квартир у приміщенні ПриватБанку (оскільки це тепер державний банк) для лікарів: це питання потрібно вирішити на вищому рівні. Саме відсутність житла для молодих спеціалістів і є причиною того, що в лікарні бракує лікарів:

«У липні-серпні мають прийти працювати три молодих спеціалісти, яких потрібно забезпечити житлом. Для початку ремонтних робіт у гуртожитку потрібно хоча б 500 тис.грн.», - відзначив Володимир Дибель.

Як повідомила Світлана Крецу, сьогодні в Шацькій лікарні працює 13 лікарів, що становить 50% від потреби. Раз на тиждень приїжджають лікарі з Любомля, але цього занадто мало. У програмі розвитку медицини на 2018 рік пропонується передбачити кошти на часткову компенсацію лікарям за оренду квартир та оплату комунальних послуг, але не більше 1,5 тис.грн. в місяць. Можливо, цього на перших порах буде достатньо, аби втримати медиків у районі, - переконані медики.

Окрім того, як зазначив Сергій Карпук, голова районної ради, на ДФРР подано проект реконструкції старого приміщення дитячого відділення  під гуртожиток для лікарів, загальна вартість якого  - 4 млн.грн. Якщо проект не пройде, тоді 500 тис.грн. на початок робіт вибиватимуть в обласному бюджеті. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024