Відсутність мобільного зв’язку, стан доріг та аналіз води у Світязі: про що просили районні депутати

22 Лютого 2018, 16:35
2010

На сесії Шацької районної ради лунало чимало звернень та запитів від депутатів, які вони адресували різним службам та установам району, обласним посадовцям та навіть вищому керівництву.

Депутатка Ніна Хомич звернулася до директорки Шацького національного природного парку з проханням зробити аналіз забрудненості води в озері Світязь, оскільки жителі села неодноразово скаржаться на те, що з приватних садиб стічні води ровами потрапляють в озеро.

Забезпечити фінансування ремонту дороги сполученням Шацьк-Світязь (особливо аварійний її стан – від центру Шацька до зупинки навпроти Пенсійного фонду) просила в голови Волинської ОДА, адресувавши йому свій запит, депутатка Валентина Курагеу. У післязимовий період на відрізку дороги утворилося багато ям та вибоїн, а в сезон дощів біля зупинки по вул. Шковороди утворюється велика калюжа, через яку ні пройти, ні проїхати.

Наталія Новікова адресувала свій запит Шацькій селищній раді: неодноразово вона зверталася до органу місцевого самоврядування з приводу стану доріг по вулицях нового кварталу в урочищі Моркви (Польова, Івана Франка, Дружби, Зелена). Депутатка просить розглянути питання на засіданні виконавчого комітету Шацької селищної ради, адже новий квартал з кожним роком розширюється, з`являються нові будинки та стан доріг залишається незадовільним. В осінній період грунтові води розмокають і стає важко не те, що пішки, а й автомобілем добратися до власних помешкань. Навіть спецтранспорт відмовляється їздити по таких дорогах.
До виконувача обов’язки Грабівського сільського голови звернулася із зверненням Галина Артимук, в якому просила надати інформацію про те, коли було затверджено Генеральний план села Адамчуки, хто проводив експертизу містобудівного документа, та надати копію генплану з розшифруванням графічних позначок.
Депутат Анатолій Бубела розповів про іншу проблему, яку вже роками мають жителі сіл Прип’ятського старостинського округу: в селах Плоске, Вілиця, Кропивники, Прип’ять дуже поганий стільниковий зв’язок. «Приблизно 10 років тому «Київстар» орендував місце в селі Прип’ять для встановлення вишки, була пророблена робота й для того, аби встановити передавач «Водафон Україна». Проте, з невідомих причин, жоден передавач не встановили,» - відзначив депутат. Тому, депутатський запит направлено до голови національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері зв’язку, а також керівникам ПрАТ «Київстар» та ПрАТ «Водафон Україна» для вирішення проблеми.

Два запити озвучив Сергій Сидорук. Перший адресував Шацькій РДА та просив відзвітувати про роботу, яку адміністрація провела задля вирішення проблеми пасажирських перевезень на території Шацького району. Як йдеться у запиті до голови Шацької райдержадміністрації, між селами Мельники, Пехи, Самійличі, Плоске, Прип’ять, Вілиця, Кропивники та районним центром відсутнє постійне автобусне сполучення. Ця проблема уже не вперше лунає у його депутатських запитах, проте комплексно вона так і не вирішена.

Другий запит депутат адресував до директора ДП «Шацьке УДЛГ», в якому просить пояснити, на основі чого на території колишньої колгоспної бригади села Кропивники функціонує майданчик для вивантаження лісової продукції, просить пояснити, чому вивезення лісопродукції здійснюється не лісовою дорогою, а нещодавно відремонтованою білощебеновою, що сполучає села Вілиця та Кропивники, псуючи дорожнє покриття великим навантаженням.

Усі запити депутати Шацької районної ради підтримали.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024