Шачани можуть отримати інформацію про свої доходи через електронний кабінет

22 Лютого 2018, 11:40
2104

Шацьке відділення Ковельської ОДПІ повідомляє, що фізична особа - платник податків може сформувати запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді виключно для отримання інформації про себе.

У рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців на офіційному веб-порталі ДФС в «Електронному кабінеті платника» функціонує сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді». Запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків.

Інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків можна отримати у приватній частині (особистий кабінет) електронного кабінету платника, з використанням лише електронного цифрового підпису фізичної особи.

Для цього необхідно: увійти до електронного кабінету платника (http://cabinet.sfs.gov.ua або через офіційний веб-портал ДФС); обрати відповідний акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК); обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія (USB - накопичувач, СD/DVD диск) або у відповідному каталозі на персональному ПК (Key-6.dat); вказати пароль захисту та натиснути «Зчитати».

Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти»; обрати розділ «Заяви, запити для отримання інформації»; обрати «Запит про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи/декларації про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидій на житло». У запропонованій формі Запиту необхідно заповнити всі поля, виділені блакитним кольором. Після заповнення натисніть «Підписати та надіслати» або «Зберегти чернетку» та «Підписати та надіслати».

Слід зазначити, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді можна отримати за останні 3 роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

Детально ознайомитися з Порядком отримання відомостей про доходи можна на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці «Фізичним особам».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024