Шацьк: літні люди вшанували загиблих на Майдані і заплакали, слухаючи пісню "Пливе кача"

21 Лютого 2018, 21:35
2518

Люди похилого віку вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні. 

Захід-реквієм відбувся сьогодні, 21 лютого, для слухачів «Університету третього віку», який діє при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району та з участю працівників Шацького районного Будинку культури.

Революція Гідності — трагічна сторінка української історії. Герої Небесної сотні полягли за честь, волю та право бути українцями. Вони полягли за свою Батьківщину. Їхній подвиг навіки закарбувався у наших серцях, - наголосили ведучі заходу Марія Шпак та Вікторія Ягодинець.

У виконанні творчих працівників Шацького РБК прозвучав неофіційний гімн Євромайдану «Пливе кача по Тисині», який у доленосну зиму 2014-го співали за загиблими активістами Революції гідності.

Заспівали чуттєво, емоційно – мало хто з присутніх зумів втриматися від сліз. Глядачам нагадали події Майдану, продемонструвавши невеликий фільм, а Вікторія Ягодинець, Максим Веремчук та Петро Олех подарували пісні та музичні композиції під гітару.

Сильне враження справила на учасників заходу поезія про Майдан у виконанні автора – Валентини Денисюк із Шацька.

Наостанок слухачі «Університету третього віку» навідалися до Шацької школи-гімназії, де вшанували пам'ять загиблих на Майдані і в російсько-українській війні волинян, зокрема героя з Шацька Сергія Мокренка, котрий також був активним учасником Єврореволюції.

1

2

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39