Шацьк: у районному відділі ДРАЦС говорили про аліменти, права дітей та пілотні проекти

21 Лютого 2018, 14:40
2496

В Шацьку в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» говорили про захист прав дітей.

Сьогодні, 21 лютого 2018 року, Шацький районний відділ ДРАЦС став місцем зустрічі представників виконавчої служби, центру надання адміністративних послуг , бюро правової допомоги у Шацькому районі, – інформує сторінка відділу ДРАЦС на Facebook.

Предметом для обговорення стало питання захисту прав дітей. Адже це є одним із завдань загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Зокрема, обговорили нововведення у законодавстві стосовно стягнення аліментів, оскільки з 6 лютого 2018 року законодавчо посилено відповідальність за несплату аліментів. Окрім того, ознайомилися з пілотними проектами Міністерства юстиції України, якими можуть скористатися громадяни - реєстрація народження в пологовому, реєстрація місця проживання новонародженої дитини, проставлення апостиля на документах, веб - портал "Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану", Он-лайн будинок юстиції. 

Також в ході обміну думками було визначено спільно проводити заходи для реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право".

5

5

5

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024