18 лютого в Шацьку: день народження святкує Світлана Гошовська, адміністратор Шацького ЦНАПу

18 Лютого 2018, 09:25
3370 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Краще йти до мети з швидкістю черепахи, ніж з швидкістю звуку придумувати виправдання, чому ти стоїш на місці.» Бодо Шефер

Цей день в історії: 18 лютого 2014 року -  початок масових убивств на Майдані. Тоді під час сутичок загинули 73 мирні жителі та 11 силовиків. Будинок профспілок на Майдані згорів ущент, у Києві в ці дні зупинився рух метро. Це одна з чорних дат в історії України. У ці дні українці згадують Небесну сотню - людей, які загинули за свободу просто в центрі столиці.

1885 - опублікована книга Марка Твена «Пригоди Гекльберрі Фінна»

1913 - англійський хімік Фредерік Содді запропонував до використання термін «ізотоп».

1979 - вперше за багато років у пустелі Сахаравипав сніг.

1981 - СРСР і Республіка Зімбабве встановили дипломатичні відносини між собою.

1986 - державний діяч Борис Єльцин обраний кандидатом у члени Політбюро ЦК КПРС.

1992 - Україна встановила дипломатичні відносини з Хорватією (Європа) і Угандою (Африка). 

В цей день народились такі відомі люди: 1825 - англійський натураліст Генрі Волтер Бейтс (запропонував використовувати в біології явище мімікрії); 1898 - знаменитий італійський конструктор, засновник однойменної автомобільної компанії Енцо Феррарі; 1932 - чеський і американський кінорежисер Мілош Форман (зняв шедевр американського кіно «Пролітаючи над гніздом зозулі», після цього до Форману прийшла світова слава і популярність).1954 - знаменитий американський кіноактор Джон Траволта (зіграв головну роль в культовому фільмі Квентіна Тарантіно «Кримінальне чтиво»); 1975 - талановитий англійський футболіст, капітан клубу «Манчестер Юнайтед», Гарі Невілл.

Сьогодні День Ангела відзначають Олександра, Антон, Василина, Макар, Михайло. Також сьогодні день народження святкує адміністратор центру надання адміністративних послуг Шацької райдержалміністрації, депутат Шацької ОТГ Гошовська Світлана Борисівна.

Район.Шацьк вітає іменинників і бажає, щоб у житті усе вдавалося якнайкраще! 

Народний прогноз погоди: 18 лютого відзначається день пам’яті святої Агафії. Її також називали «поминальницею», тому що цього дня було прийнято згадувати пращурів. Ще цю святу величали Корівницею, оскільки вона «корів оберігає від хвороб». Наші пращури помітили, якщо цього дня мороз, то весна буде привітною, а літо - сухим і спекотним.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024