Проривають труби у підвалах та стара електроплита: що потрібно Шацькому дитсадку

15 Лютого 2018, 12:20
2741

На сесії Шацької ОТГ, яка відбулася 9 лютого, про роботу дошкільного навчального закладу №1 смт Шацьк звітувала його завідувачка Людмила Науміч.

Загалом же навчально-методична робота в закладі – на доволі високому рівні, адже вихователі проводять з дітьми різноманітні свята, конкурси, розваги, турпоходи, екскурсії, залучаючи до їх проведення й батьків.

Серед основних проблем – матеріальні, адже приміщення збудоване 32 роки тому, воно є об’ємним і його утримання потребує чималих затрат. Розрахований дитсадок на 280 дітей, зараз в ньому діє 10 груп, в яких виховується 231 дитина. На черзі - ще 77 дітей до 3-річного віку. За минулий рік відкрили нову групу, відремонтували спортивну та музичну кімнати, утеплили приміщення та зробили фасад (витрачено 1 млн. 300 тис.грн.).

Серед основних потреб – заміна старої електроплити, системи водопостачання і каналізування (У групах стараннями батьків у туалетах замінено труби на нові, натомість у підвалі часто виникають аварійні прориви). На те, аби замінити системи водопостачання та каналізування у підвалі, потрібні чималі кошти.

Людмила Науміч також подякувала депутатам селищної ради, батькам вихованців та благодійникам, завдяки яким заклад має належне забезпечення. «Але якщо селищна рада візьме на себе фінансові зобов’язання із забезпечення усіх потреб, ми радо відмовимося від батьківської допомоги», - зазначила завідувачка. Загалом же, як відзначила головний бухгалтер Шацької селищної ради Надія Дударчук, аби забезпечити дитсадок усім необхідним, потрібно півтора мільйона гривень.

Зрештою, в програмі соціально-еконрмічного розвитку на 2018 рік депутати передбачили кошти на капітальний ремонт системи опалення та утеплення фундаменту. Стосовно придбання електроплити, то це питання буде вирішуватися після підсумків бюджету за три місяці.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024