«Співпраця з сільськими головами є, а результату нема», - шацький військовий комісар про набір контрактників

14 Лютого 2018, 18:20
1819

12 лютого відбулася щотижнева оперативна нарада у Шацькій РДА, яку провів Василь Голядинць, голова Шацької райдержадміністрації, за участі голови районної ради Сергія Карпука, заступника голови Шацької райдержадміністрації Володимира Бугайчука, сільських голів, керівників районних установ і організацій, начальників відділів та управлінь структурних підрозділів райдержадміністрації.

Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військового комісаріату, доповів про те, як у районі проводиться набір контрактників на військову службу. Планове завдання для Шацького РВК у І кварталі 2018 року становить шість чоловік. Станом на 12 лютого в першому циклі до лав ЗСУ на контрактну службу відправлено одного чоловіка, також виявили бажання піти на контракт ще два чоловіки, особові справи яких уже сформовані, очікуються результати аналізів на ВІЛ/СНІД та довідки про несудимість.

За словами військового комісара, на контрактну службу переважно йдуть люди малозабезпечені, і тому не мають грошей поїхати в Луцьк, аби здати аналіз крові на ВІЛ-інфекцію. На це Василь Голядинець попросив подати розрахунки, скільки коштів на це потрібно, а районна влада, в свою чергу, зможе передбачити їх у бюджеті району.

Також голова РДА поцікавився у військового комісара, чи є в цьому напрямку співпраця із сільськими головами, на що той відповів: «Співпраця є, а от результату нема.»

«Прошу сільських голів звернути увагу на агітацію чоловіків на контрактну службу, адже ви на своїх територіях краще орієнтуєтеся, до кого можна зайти та з ким поговорити,» - зазначив голова РДА. 

Віта Шепеля

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром