Не може проїхати ні швидка, ні авто з будматеріалами, - депутати на сесії про стан вулиць в Шацьку

13 Лютого 2018, 18:55
Такий стан вулиці Вишнева буває після дощів 2105
Такий стан вулиці Вишнева буває після дощів

На сесії Шацької ОТГ, яка відбулася 9 лютогоперед розглядом питань депутати традиційно озвучували свої запити та звернення. Стосувалися вони, як і минулі рази, ремонту вулиць та благоустрою територій.

Найстарша депутатка Віра Ковальчук озвучила три звернення: про ремонт Шацького РБК, оскільки в Шацьку немає приміщення для проведення масових заходів; вирішення проблеми підтоплення будинків та вулиць, а також про створення музею Шацького району.

Стосовно ремонту Будинку культури, то відповідь на це питання дав голова РДА Василь Голядинець: вже переглянули кошторисну документацію, і цього року районна влада працюватиме над тим, щоб заклад культури включили у перелік об'єктів, які будуть фінансуватися з ДФРР. За словами голови РДА, повна вартість реконструкції зросла з 13 млн. грн. (два роки тому) до 19 млн. 167 тис.грн. в цьому році. На запит про підтоплення будинків відповіла Людмила Цевух: «В рамках затвердженої селищною радою Програми із запобігання підтоплень вже працює КП «Будинкоуправління» на найбільш проблемних місцях, далі програма з очищення меліоративних ровів буде реалізовуватись комплексно, а не точково.

Звернення, яке підписали більше ста жителів вулиці Вишнева, що в Шацьку, зачитала Людмила Єрофєєва. У ньому люди просили розробити проектно-кошторисну документацію на ремонт частини дороги по їхній вулиці, яка знаходиться в жахливому стані. «Іноді людей доводиться виводити до швидкої, бо там не може проїхати авто», - звучало на сесії. Чимало депутатів пропонували розробити документацію одразу на всю вулицю, а дехто - навіть включити цю вулицю до плану робіт на цей рік. «Але селищна рада, зважаючи на об'єм робіт по інших вулицях, не потягне відремонтувати всю Вишневу в цьому році, хіба що частинами,» - зазначив Віталій Яльницький, заступник селищного голови з питань виконавчого органу ради. Та й документацію через рік-два доведеться поновлювати, якщо роботи не будуть виконані. Дехто з депутатів пропонував відмовитися від ремонту вулиці 1 Грудня, де побудовано лише декілька будинків, натомість кинути кошти на ремонт Вишневої, другої за протяжністю вулиці в Шацьку і на якій нараховується більше 170 будинків.

Зрештою, уже при розгляді питання про затвердження Програми соціально-економічного розвитку селищної ради на 2018-20 роки депутати включили у перелік розробку документації на капітальний ремонт вул. Вишнева, що й просили люди у зверненні.

Звернення Богдана Тимошука теж стосувалося стану дороги, але вже на вулиці Данила Галицького. За словами депутата, в найбільш жахливому стані відрізок дороги протяжністю 200 м, яка узагалі є непрохідною. Будівництво дороги там ще не проектувалося, хоча вулиця забудовується швидкими темпами. Стан дороги підтримується винятково силами жителів вулиці, а авто з будматеріалами відмовляються там доставляти матеріали, що вже говорити про спецтранспорт. Просять завезти дорогу твердими матеріалами (боєм), запланувати виготовлення документації та передбачити кошти на ремонт.

Людмила Цевух, секретар селищної ради, просила депутатів підтримати звернення жителів вул..Набережна до Шацького РЕМ ПАТ «Волиньобленерго», яке стосувалося заміни дерев’яних електроопор вуличного освітлення.

В результаті усі запити та звернення депутати підтримали.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024