Громади об'єднають, а райдержадміністрації та райради реорганізують

12 Лютого 2018, 15:15
2525 Джерело: фото ілюстративне

Головний фінансовий документ краю на 2018 рік – прийнято. Відповідне рішення ухвалили депутати під час позачерговго 18-го засідання сесії обласної ради 8 лютого поточного року. Тож сьогодні, 12 лютого 2018 року, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика розглянули підсумки виконання місцевих бюджетів, рух коштів через казначейство, заслухавши представників головних фінансових структур краю, децентралізаційні процеси, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Не менш важливим лишається утворення об’єднаних територіальних громад. За добровільним принципом їх створення планують завершити у 2018 році. Відтак, Володимир Гунчик звернувся до органів місцевого самоврядування, сільських селищних голів, аби ті активізували роботу та не зволікали із об’єднанням територій. Особливу увагу зосереджують на Камінь-Каширському та Горохівському районах, де нині поки не створено жодної ОТГ.

Окрім того, повідомив, що Кабінет Міністрів України розпочинає вивчати питання реорганізації структури виконавчих гілок влади у тих районах, які повністю покриті територіальними громадами, на предмет повної передачі делегованих функцій ОТГ, залишаючи за райдержадміністраціями лише функції префектури.

– Ми уже розпочали відповідну роботу, радимося. Будемо залучати для цього управління юстицій, інші служби, аби скоординувати усії дії. Перша за все ви повинні розуміти, що за усім цим стоять живі люди, які працюють у виконавчих органах влади, районних радах, тому потрібно зробити перехідний процес передачі повноважень органами місцевого самворядування у частині об’єднаних териоріальних громад без втрати кадрового потенціалу, що дуже важливо зараз для області, – підкреслив Володимир Петрович.

Тож, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся до голів об’єднаних громад, аби вони максимально залучали для роботи кваліфікованих фахівців, адже період передачі відповідних повноважень та початок роботи ОТГ вимагає у її працівників фахових знань та прийняття законних рішень.

– Потрібно дуже серйозно працювати над тим, аби кадровий потенціал в об’єднаних громадах був на досить високому рівні. Для цього задіюйте, шановні голови громад, усі можливі варіанти, включаючи тих людей, які працювали у районних радах та райдержадміністраціях. Проводьте навчання, перепідготовку, підвищуйте кваліфікацію, – резюмував голова облдержадміністрації.

Насамкінець, Володимир Гунчик наголосив, що для прийняття зважених рішень та реалізації важливих для області проектів, потрібно працювати спільно. Тож вкорте запросив до участі у робочих нарадах народних депутатів та їх помічників, органи місцевого самоврядування.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024