Якісна мінеральна вода і лікувальні поклади озер - стали відомі перші результати досліджень по проекту «Курорт Шацьк»

11 Лютого 2018, 11:20
Учасники наради з екологічних питань у Шацьку 3415
Учасники наради з екологічних питань у Шацьку

В смт Шацьк відбулася нарада з екологічних питань, в якій взяли участь Дмитро Новохатський, начальник управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрацїі, керівники Щацького району, директор Шацького НПП, представники органів місцевого самоврядування тощо.

Про виконання заходів щодо оголошення до 2020 року рекреаційної зони Шацьких озер курортом державного значення інформував на нараді Віталій Чернець, начальник відділу інфраструктури та туризму Департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

-Робота з оголошення зони Шацьких озер курортом державного значення розпочалася минулого року. На сьогодні ми пройшли перший етап, який називається «Виявлення природних лікувальних ресурсів на території рекреаційної зони Шацьких озер і їх прогнозна оцінка» і вже маємо перші результати, - наголосив Віталій Сергійович.

Заходи щодо виявлення цих ресурсів здійснював Одеський інститут курортології. Об’єктами дослідження стали такі природні лікувальні ресурси: вода свердловини №6 у санаторії «Лісова пісня» та відклади озер Світязь, Пулемецьке, Пісочне, Прибич та інших. Крім того, здійснено санітарно-гігієнічну оцінку відповідності стану санаторію «Лісова пісня» і пансіонату «Шацькі озера» вимогам нормативних документів.

До речі, результати перших досліджень обнадійливі: підземні води свердловини мають високу мінералізацію і можуть використовуватися у санаторно-курортній практиці. Донні поклади озер також є придатними для використання в лікуванні та оздоровленні.

Наступним етапом стануть дослідження, результати яких визначать, як ті чи інші ресурси застосовувати на практиці. Вартуватимуть такі роботи  біля 2 млн.грн.

Після наради, а саме 8 лютого, стало відомо, що депутати Волиньради не внесли зміни до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016–2020 роки. Без цього неможливо буде профінансувати проведення другого етапу бальнеологічних досліджень для втілення в життя проекту «Курорт – Шацьк».

Читайте також:

Депутати Волиньради «похоронили» туризм області та проект «Курорт-Шацьк»

Хто з обласних депутатів «завалив» голосування про «Курорт-Шацьк»: поіменний список

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024