Стадіони та дороги: про що найбільше дискутували депутати на сесії Шацької ОТГ

10 Лютого 2018, 17:45
2402

Чергова 27-ма сесія Шацької ОТГ відбулася 9 лютого. Головувала на сесії в.о. голови Шацької ОТГ, секретар Людмила Цевух. Участь у роботі сесії взяли голова Шацької РДА Василь Голядинець та голова Шацької райради Сергій Карпук.

У порядку денному в депутатів було немало-небагато – аж 37 питань, розгляд яких затягнувся аж до четвертої години.

На початку сесії депутати традиційно озвучували свої депутатські запити, які, переважно, стосувалися благоустрою населених пунктів.
Заслухали обранці інформацію Андрія Семенюка, начальника Шацького відділення поліці, та Євгена Шевчука, дільничого інспектора поліції, про стан роботи із дотриманням законності, боротьби зі злочинністю на території Шацької ОТГ та роботу дільничног в населених пунктах громади у 2017 році. Також Людмила Науміч, завідувач ДНЗ № 1 смт Шацьк, доповідала про фінансово-господарську та педагогічну діяльність очолюваного дошкільного закладу.

Серед розглянутих питань – звіт Віталія Яльницького, заступника голови Шацької селищної ради з питань виконавчого органу, про виконання програми соціально-економічного розвитку Шацької селищної ради у 2017 році та затвердження аналогічної на 2018-2020 роки, внесення змін до селищного бюджету. В розгляді цих питань депутати чимало дискутували про те, на який стадіон (Шацької школи-гімназії чи в с.Мельники) робити проектно-кошторисну документацію, та на ремонт яких вулиць робити проектно-кошторисну документацію й відповідно, фінансувати роботи.

Депутати дали згоду на списання основних засобів (старих речей із прийнятих на баланс сільських шкіл), та дали згоду на прийняття на баланс громади двох нових шкільних автобусів, затвердили Положення про методичну службу гуманітарного відділу виконавчого комітету Шацької селищної ради, Статут територіальної громади Шацької селищної ради Шацького району Волинської області та інші. 

Також, згідно із затверженими положеннями, тепер у Шацькій селищній раді є порядок подання та розгляду електронних петицій, можливість проведення консультативних опитувань та залучення громадян через місцеві ініціативи.

І, як завше, левову частку сесії зайняло розгляд земельних питань, зокрема, й розгляд запитів від Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Детальніше про сесію читайте згодом.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024