В Шацьку хочуть проводити фестиваль - для популяризації біосферного резервату «Західне Полісся»

08 Лютого 2018, 13:20
Марія Христецька, директор ШНПП 7188
Марія Христецька, директор ШНПП

На нараді з екологічних питань говорили про пріоритетні напрямки співпраці Шацького біосферного резервату в рамках транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся».

31 січня в смт Шацьк відбулася нарада з участю обласного, районного керівництва, представників влади сусідніх із Шацьким районів та природоохронних структур.

Читайте також: Курорт Шацьк, полігон ТПВ та велосипедні доріжки, що ведуть до Польщі, - про що говорили на нараді з екологічних питань

Питання співпраці Шацького біосферного резервату в рамках транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся» висвітлила Марія Христецька, директорка Шацького національного природного парку.

Транскордонний біосферний резерват «Західне Полісся», що розташований на території Польщі, України і Білорусі, є другим у Європі і третім у світі тристороннім транскордонним біосферним резерватом. Він охоплює три об’єкти, в Україні – це Шацький біосферний резерват, що включає територію Шацького НПП.

Марія Володимирівна у своєму виступі зробила акцент на перспективі розвитку  велотуризму, який популярний у Європі і має всі шанси розвиватися як екологічно чистий, корисний для здоров’я вид активного відпочинку на Шацьких озерах. Також назвала основні напрямки співпраці національного парку в рамках біосферного резервату:  збереження ландшафтного та біологічного різноманіття, наукова діяльність, екологічна освіта, співпраця з органами влади та місцевими громадами, міжнародне співробітництво.

Обласні чиновники рекомендували директорці парку активізувати роботу стосовно розробки й написання проектів з питань охорони та сталого розвитку Шацького біорезервату в рамках ТБР «Західне Полісся», реалізації можливостей за програмою «Польща-Білорусь-Україна» та через державні програми; розглянути можливість проведення молодіжних фестивалів в рамках ТБР «Західне Полісся» на території Шацького району; розширити випуск промоційної продукції ТБР «Західне Полісся»: промокаталогів, буклетів, карт та популяризація логотипу біорезервату серед місцевого населення тощо.

Читайте також про інші теми наради: 

Новий полігон чи сортувальна станція - учасники наради вирішували, як у Шацьку боротимуться зі сміттям

Єврокомісія розгляне заявку на проект каналізування Світязя

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром