Світязь: школярам розповіли, як не стати жертвою інтернет-шахрая

06 Лютого 2018, 17:00
3250

В Світязькій школі відзначили День безпечного Інтернету.

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів.

До відзначення цього дня долучились і учні ЗОШ І-ІІІст. с. Світязь під керівництвом вчителя інформатики Оніщук Світлани Вікторівни та були запрошені інспектор ювенальної превенції Шацького відділення поліції Гринь Людмила Миколаївна та керівник Шацького відділення Приват Банку Вишнева Юлія Олександрівна – повідомляє інформаційна служба школи.   

 На загальношкільному уроці учні дізналися про історію запровадження Дня безпечного Інтернету в світі та в Україні. Дев’ятикласники  розповіли про небезпеки, приховані в Інтернеті та як захистити себе в мережі. Зокрема, ознайомили з комп’ютерними вірусами, повідомили хто такі хакери, крекери та ботнети. Розповіли про те, чим небезпечний спам, інтернет- шахрайство та оnline-хижаки.

Керівник Шацького ПриватБанку Юлія Олександрівна розповіла про банківські афери і застерегла, як не стати жертвою шахраїв.

Про найпоширеніші звернення громадян до поліції щодо інтернет-шахрайства та відповідальність за такі дії ознайомила  інспектор ювенальної превенції  Людмила Миколаївна.

З перегляду відео-фрагменту аудиторія дізналася про створення надійних паролів з метою захисту особистої інформації в Інтернеті.

І насамкінець всі присутні ознайомилися з правилами інтернет-Безпеки та інтернет-етики.

Учні та вчителі вдячні запрошеним гостям за підтримку у відзначенні Дня безпечного Інтернету.

2

1

1

1

3

1

2

1

2

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром