Шацьк: у клубі «на селі» святкували Масляну

06 Лютого 2018, 14:20
5453

Щороку свято Масляної відзначають перед початком Великого посту. У народі це свято асоціюється зі смачними печеними млинцями та веселими гуляннями. А ще його відзначають для того, щоб розбудити і закликати весну та прогнати зиму.

В Шацькому міському Будинку культури в неділю, 4 лютого, пахло млинцями і ароматним чаєм. З усіх усюд ішли люди, щоб побувати на видовищному святі, організованому Ніною Вирович, директором Будинку культури. 

Разом зі своїми незмінними помічниками - Тетяною Гаврось і Мариною Забродоцькою, учасницями народного ансамблю «Молодички», насмажили млинців із солодкою начинкою, поставили самовар і наварили чаю. Крім того, продумали насичену концертну програму і запросили гостей.

На сцені виступали фольклорний ансамбль «Острів'яночка» (керівник Валентина Карамач) з села Острів'я, а також неперевершені «Молодички». Колективи багато років співпрацюють, виступають разом на заходах і просто підтримують дружні і творчі відносини.

Пісні у виконанні ансамблів, сценка, головні ролі в якій зіграли Ніна Вирович і Богдан Шалімов, гумор, який читала Ольга Бакун, учасниця «Остів'яночки», а також тепла атмосфера, солодкі млинці додали гарного настрою та позитивних емоцій глядачам.

Читайте також, як у міському Будинку культури розважалися ті, кому за 30

Ретро-дискотека в Шацьку: як це було

3

3

4

3

2

3

4

3

4

5

3

3

5

4

                                                                                         

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024