Студентка лісового коледжу Тетяна Сніжко розповіла, що для неї означає навчанняв Шацьку

03 Лютого 2018, 19:15
Тетяна Сніжко 5125
Тетяна Сніжко

День студента, або Тетянин день, відсвяткували 25 січня у Шацькому лісовому коледжі. Цікава деталь – у навчальному закладі лише дві вихованки з ім’ям Тетяна. В однієї з них, із зимовим прізвищем Сніжко, поцікавилися, як відзначали та яке воно зараз, студентське життя, - пише Світлана Лончук у газеті «Новий погляд+».

– Зранку вже традиційно побули на молебні у капличці, що розміщена на території коледжу. Після занять відбувся концерт, у якому я брала участь, закінчилися урочистості дискотекою, – розповідає студентка, яка, до речі, 21 січня святкувала день народження.

Дівчина позитивна і щира. Вона закінчила школу з відзнакою і в коледжі старанно навчається. Бере активну участь у студентському житті. Тут колись здобував освіту її тато. У минулому році коледж закінчив брат, а Тетяна лише розпочала навчатися на бухгалтера.

– У нас, в селі Череваха Маневицького району, середня школа. Після 9 класу постав вибір: продовжувати здобувати знання в Маневичівській ЗОШ чи починати здобувати якусь професію. Тоді брат порадив вступати до коледжу, казав, що тут класно. Я жодного разу не пошкодувала про свій вибір.

Дівчина розповідала, що у порівнянні зі школою, тут набагато більша відповідальність. Виділити якогось улюбленого викладача чи предмет не може, бо для всіх педагогів головне – знання. На запитання, що найцікавіше у житті студента, з усмішкою відповіла, що спілкування.

– Тут зустріла багато друзів із різних сіл і міст Волині. У минулому році жила з подругою на квартирі, зараз – у гуртожитку. Дуже цікаво брати участь у заходах. Наша викладачка Наталя Панасюк завжди говорить: «Пам’ятайте, ви найкращі, у вас все вийде, ви можете все». Це додає впевненості навіть у повсякденному житті. А взагалі, у всіх нас є цілі і плани, кожен іде до них, як уміє, – підкреслила дівчина.

Розмову продовжили із заступником директора навчального закладу Андрієм Панасюком:

– У 1963-му наш навчальний заклад отримав назву Шацький лісний технікум, коледжем він став уже в 2005 році. Тоді ж ліцензували і відкрили дві нові спеціальності «Бухгалтерський облік» і «Лісозаготівля та первинна обробка деревини». Нині у навчальному закладі фах здобувають 433 студенти. За роки існування наші викладачі дали знання більше шести тисячам фахівців лісового господарства.

Викладач, який працює тут уже багато років, розповідає про два музеї, дендропарк біля коледжу, 26 аудиторій, бібліотеку, актовий зал, найкращу в районі спортивну базу, лiсовий розсадник, геодезичний полiгон. До речі, лише за 2017 рік студенти та викладачі взяли участь у п’яти конференціях і форумах.

– У рамках співпраці зі спілкою лісівників Польщі наші вихованці проходять практику на лісогосподарських підприємствах цієї держави, переймають передовий досвід ведення лісового господарства європейських країн, – підсумував розмову Андрій Панасюк.

Отак і живуть теперішні студенти, здобувають фах, вчаться вірити у себе. Зустрічають тут справжніх друзів, закохуються, відкривають нові можливості.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024