3 лютого в Шацьку: день народження святкує Василь Жипа, тренер Шацької ДЮСШ

03 Лютого 2018, 09:30
5601

Цитата дня: завжди вибирайте найскладніший шлях: там ви не зустрінене конкурентів». Шарль де Голль

Цей день в історії1690 році в англійській колонії Массачусетс вперше в Америці увійшли в обіг паперові гроші. Їх використовували для оплати солдат-найманців у війні з Квебеком.

1815-й - у Швейцарії засновано першу в світі фабрику з виробництва твердого сиру. 

1863 рік - у місцевій газеті містечка Вірджинія (штат Невада) опубліковано гумористичне оповідання 27-літнього журналіста Семюеля Ленгхорна Клеменса, підписане псевдонімом Марк Твен. Через два роки це ім'я, вперше використане цього дня, стало відомим у США, а згодом - і в усьому світі.

1957-го запустили «Супутника-2», який доправив до космосу першу живу істоту земного походження — собаку на прізвисько Лайка. 

В цей день народились такі відомі люди: У 1809-му - Фелікс Мендельсон (Бартольді), німецький композитор, диригент, автор весільного маршу, піаніст, засновник першої німецької консерваторії (Лейпціг, 1843 рік).

1847 рік - Александер Ґрем Белл, винахідник телефону. 

У 1872 році народився Іван Фомін, архітектор, один із засновників неокласицизму, автор будинку Кабінету Міністрів у Києві.

1974-го народився Ігор Пелих, український телеведучий, журналіст, продюсер. 

Сьогодні відзначають день ангела Агнія, Анастасія, Ганна, Євген, Іван, Ілля, Максим. 

3 лютого день народження відзначають і шачани. Зокрема, Жипа Василь Іванович, багаторічний тренер Шацької дитячо-юнацької спортивної школи, Сергійчук Валентина Федорівна, приватний підприємець, а також  жителька Шацька Надія Миколаївна Шачанін. Район.Шацьк  вітає іменинників та зичить, аби приємні сюрпризи та подарунки були не тільки у дні народження, а й щодень!

День 3 лютого 1993 року став історичним і для жителів Шацького району. Верховна рада України своєю постановою утворює Шацький район, до якого увійшли одна селищна та вісім сільських рад колишнього Любомльського району. А вже сьогодні район відзначає 25-річчя від дня заснування. Тож вітаємо шачан з такою визначною подією!

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: «Якщо місяць заковзав, у хмару білий ріг встромив - буде добре жито і борошно в сито» - молодий місяць у хмарах вказував на хороший урожай. А ось ясне небо передвіщало недорід. Яскраво-червоний захід 3 лютого прогнозував морозний ясний завтрашній день; а ясна погода - ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається - чисті та великі.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024