У Любомльсько-Шацькому ТМО оперують деформовані хворобою стопи

02 Лютого 2018, 16:45
2322

На базі ТМО Любомльського та Шацького районів проводять реконструктивні операції при вальгусній деформації стопи.

Про це йдеться на сторінці ТМО Любомльського і Шацького районів у Facebook.

Вальгусна деформація (hallux valgus) - це викривлення плюснефалангового суглоба, при якому великий палець відхиляється в сторону своїх сусідів. У народі це захворювання розглядається як шишка або кісточка на нозі. Слід зазначити, що даний дефект стопи несе в собі не тільки косметичний незручність, але і приносить людині багато проблем з носінням взуття.

Hallux valgus є найпоширенішою ортопедичною патологією і частіше спостерігається у жінок.

Формування «шишки на ногах» відбувається наступним чином. Спочатку захворювання порушується збалансована функція зв'язок, сухожиль і м'язів стопи, пізніше з'являються зміни в кістках і суглобах. Зовні відхилення форми стопи ( «шишки на ногах» або «кісточки на ногах») поступово прогресують, утворюється стійка фіксована деформація.

В результаті ослаблення деяких формотворчих елементів стопи розширюється передній відділ, утворюється поперечна плоскостопість, збільшується кут відхилення першого пальця, з'являється шишка в області першого плюснефалангового суглоба. Зміщений назовні перший палець тисне на другий палець, останній згинається і фіксується в неправильному положенні (виходить молоткообразний палець). Це типова картина для вальгусной деформації стопи (Hallux valgus). Поперечна плоскостопість може супроводжуватися болем в стопі при ходьбі, зазвичай пов'язаної із запаленням м'яких тканин, утворенням мозолів, потертостей шкіри і іншими причинами.

Лікування цього захворювання залежить від стадії. На початку можлива корекція ортопедичними устілками. У більш запущених випадках застосовується оперативне втручання, причому вид операції залежить від ступеня деформації - це може бути операція на м'яких тканинах або операція на кістках.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024