У Піщанській школі перевірка зафіксувала чимало недоліків, які можуть сприяти поширенню гепатиту А

31 Січня 2018, 11:25
1823

У школі села Піща Шацького району, в учнівському колективі якої одна дитина захворіла на гепатит А, здійснили перевірку. У результаті виявили чимало недоліків, які сприяють поширенню спалаху небезпечної хвороби, - пише Волинська правда.

Як повідомила начальник відділу санепіднагляду обласного управління Держпродспоживслужби Галина Ткач, санітарно-епідеміологічне обстеження школи з’ясувало чимало недопрацювань.

Зокрема, виявилося, що школа не забезпечена проточною водою, належним чином не організований питний рижим, відсутні рукомийники у двох із чотирьох навчальних корпусів. Окрім того, відсутні внутрішні санвузли, недостатньо мийних та дезинфікуючих засобів, а також у навчальному закладі не виділили окремого промаркованого інвентарю для карантинного класу.

Спеціалісти запевняють, що керівнику навчального закладу направили припис про усунення виявлених порушень. Натомість із працівниками школи провели санітарно-освітню роботу про шляхи передачі та профілактиці вірусного гепатиту А.

Нагадаємо, що з 9 січня до 22 січня серед жителів села Піща Шацького району зареєстровали 8 випадків захворювання на гострий вірусний гепатит А (у народі – хвороба Боткіна або жовтуха), з них – 3 дітей. Захворілих госпіталізували до інфекційного відділення Любомльського ТМО.

Читайте також: Піща: в селі зафіксували спалах вірусного гепатиту А

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024