Годівнички, птахи та смажене сало: як учні Шацької школи-гімназії з працівниками парку допомагають птахам перезимувати

27 Січня 2018, 12:20
4444

Особливо важкою порою для птахів є зима, коли земля вкрита снігом, а ягід на кущах і деревах лишилось дуже мало. Найбільша кількість птахів, за статистичними даними, гине саме взимку: з десятьох синичок перезимовує тільки одна, - йдеться на сторінці Шацького НПП у Facebook.

 Страшнішим за холод є тільки голод, а справжнім подарунком - годівнички! В такому випадку допомогти може тільки людина, тому відділом пропаганди та екологічної освіти було проведено еколого-освітній захід: «Допоможемо птахам разом».

Захід складався з трьох етапів: бесіди, практичного заняття та екскурсії. На бесіді працівники Шацькогг НПП учнів 6 класу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія смт Шацьк» ознайомили з тим, чим правильно годувати птахів. Працівниками Шацького парку були підготовлені заготовки для годівничок, які діти власноруч склали на уроці трудового навчання під керівництвом вчителя Андрія Баранчука.

«А потім годівнички учні та працівники Шацького НПП спільно розвісили їх на території рекреаційного пункту «Перемут». Не забули й самі трішки підкріпитись смаженим на вогнищі салом та зігрітись теплим чаєм.

Маємо надію, що цією доброю справою буде збережено не одне пташине життя, а діти на майбутнє візьмуть за звичку підгодовувати маленьких пернатих друзів.» - йдеться у дописі.

7

6

7

5

8

6

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024