26 січня в Шацьку: свята, дати, іменини

26 Січня 2018, 09:05
1922

Цитата дня: «Запам’ятайте, іноді не отримати бажаного – найбільша удача.» (Dalai Lama)

Цей день в історії: 1244 рік  - у хроніках вперше з’явилася назва поселення Берлін.

1875 - американець Джордж Грін запатентував першу бормашину, яка працювала від електричних батарей.

1886 року німецький конструктор Карл Бенц отримав патент на триколісний автомобіль із двигуном внутрішнього згоряння.

1905 рік - у Південній Африці виявлено найбільший у світі алмаз «Куллінан» вагою 3106 каратів.

1934 рік - між Польщею та Німеччиною був укладений пакт про ненапад, який увійшов у  історію під назвою «пакт Гітлера-Пілсудського».

2003 рік - Вейхенмаер Ерік, американець, став першою сліпою людиною, який підкорив всі найвищі гірські піки на всіх семи континентах; 

У цей день народились: 1897 - видатний український  поет, представник «Розстріляного Відродження» – Іван Кулик; 1918 - лідер румунських комуністів та президент Румунії у 1974-1989 роках – Ніколае Чаушеску; 1925 - знаменитий американський кіноактор – Поль Ньюмен.

День Ангела у власників імен Афанасій, Максим, Петро, Яків. Також сьогодні відзначають Міжнародний день митника, а в Україні сьогодні відзначають День працівника контрольно-ревізійної служби.

Народний прогноз погоди: цього дня вшановується пам’ять преподобного Яреми, затворника. Погоду цього дня визначали за місяцем: якщо навколо нього було туманне коло, очікували заметіль. Наші пращури прислуховувалися до лісу і спостерігали за тваринами, щоб дізнатись про майбутню погоду. Якщо ліс тріщить - мороз буде стояти довго, якщо ліс шумить, незабаром буде сніг та відлига. Якщо на Яреми киця мордочку ховає - бути морозу; собака лежить, звернувшись - на холод, витягнулася - на тепло.

Заряджайтеся позитивною енергією від свого, українського. Гурт «Без обмежень» - «Без неї ніяк.»

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром