Шацьк: відбулася урочистість з нагоди Дня Соборності України

22 Січня 2018, 17:10
1969

В смт Шацьк відбулися урочисті збори з нагоди Дня Соборності України.

22 січня в залі засідань Шацької районної ради зібрались представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, аби відзначити одне з найбільших державних свят - День Соборності України. 

Розпочалися урочисті збори з Гімну України. Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, виголосив перед присутніми доповідь, наголосивши на неоціненній ролі події об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Актом злуки, проголошеним 22 січня 1919 року, було скріплено та підтверджено віковічне прагнення українського народу бути єдиним і незалежним.

Сьогодні російський агресор намагається роз’єднати українців, проте немає сумніву, що спільними зусиллями, в єдності дій та помислів, Україна переможе ворога і стане великою і заможною європейською державою – зазначив Василь Володимирович. 

Щирі слова вдячності звучали на адресу захисників України, ветеранів війни та волонтерів. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих героїв, хто віддав свої життя за Україну.

Привітали жителів району з державним святом Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Адам Дударчук, голова районної організації ветеранів.

Грамоти з нагоди свята отримали з рук керівників Людмила Карасюк, молодша медична сестра (санітарка-буфетниця) харчоблоку господарської служби Шацької районної лікарні, та Віктор Білополець, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Шацького районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

На завершення присутні мали можливість послухати патріотичний концерт з участю працівників Шацького районного Будинку культури та ансамблю «Веретено».

1

1

1

1

1

4

4

 

2

4

4

 

4

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром