Уряд хоче зобов'язати усіх підприємців встановити термінали

16 Січня 2018, 13:30
2375

Кабмін хоче зобов'язати встановити платіжні термінали всіх суб'єктів господарювання, в тому числі платників єдиного податку.

Відповідний проект постанови Кабміну «Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)» розробило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, – пише Еспресо.

У міністерстві пропонують зобов'язати всіх без винятку суб'єктів господарювання, які продають товари (включаючи продажі дистанційним способом) або надають послуги, забезпечити можливість безготівкових розрахунків з використанням терміналів.

Згідно з документом, пропонується встановити такі терміни для забезпечення безготівкових розрахунків:

– для торговців, які працюють на загальній системі оподаткування - до 1 липня 2018 року;
– для платників єдиного податку другої та третьої груп з торговою площею до 20 кв. м, які працюють у містах – до 1 січня 2019 року;
– для платників єдиного податку другої та третьої груп з торговою площею до 20 кв. м, а також торговців, які працюють в селах – з 1 липня 2019 року;
– для так званих спрощенців першої групи – до 1 січня 2020 року.

Контролювати установку платіжних терміналів буде Державна фіскальна служба.

Зазначається, що нові вимоги вплинуть приблизно на 183 тис. малих і мікропідприємців.

За даними міністерства, на установку платіжного терміналу і його обслуговування один суб'єкт протягом першого року витратить понад 6 тис. грн.

Особливо актуальним це питання є для людей, які влітку приїжджають відпочивати на Шацькі озера. Коли для тих людей, які зупинились в Шацьку, проблем зі зняттям готівки в більшості випадків не виникало (хоча й тут не обходилось без проблем, коли готівки у банкоматах на день не вистачало), то ті, хто зупинявся на відпочинок на Гряді, у Світязі, Мельниках, наметових містечках, мали з цим неабиякі проблеми. Адже аби розрахуватись у сільських магазинах, потрібно було їхати за готівкою у Шацьк. 

Хорошою альтернативою й справді було б встановленнями власниками торгових точок безготівкових терміналів, що значно спростило б життя і відпочивальникам (все-таки сервіс для клієнтів має бути на першому місці), і підприємцям. 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром