Нові шкільні автобуси для Шацької ОТГ - заслуга покійного Сергія Віннічука

15 Січня 2018, 16:10
2733
Однією зі значимих подій прийдешнього року стало отримання Шацьким районом 12 січня двох шкільних автобусів.
 
 
Про це активно висвітлювалося в пресі, проте ніхто не згадав, завдяки кому школярі після зимових канікул зможуть користуватися новеньким автотранспортом. Це – покійний голова Шацької ОТГ Віннічук Сергій Миколайович, – йдеться на сторінці Шацької районної ради у Facebook.
 
«Сергій Миколайович ще в 2016 році подав проект купівлі автобуса для Прип’ятської школи на Державний фонд регіонального розвитку, на умові співфінансування лише 10 відсотків від загальної вартості. Попередній автобус відрядили в зону проведення АТО, тож на заміну було ініційовано закупівлю автотранспортного засобу по вигідній пропозиції. 
 
Про можливість купівлі другого автобуса на умові співфінансування 30 відсотків від загальної вартості стало відомо наприкінці 2017 року. Саме тоді начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Єрофєєва звернулася до районної ради з питанням, чи є в районного бюджету кошти аби купити транспорт. Оскільки необхідної суми грошей в кінці року не вистачало, та знаючи, що на Шацьку ОТГ додатково надійде 525,8 тис. грн. стабілізаційної дотації, провівши переговори з громадою, було прийнято рішення про придбання автобусу на умові співфінансування за 504,0 тис. грн. (загальна вартість 1680,0 тис. гривень). 
 
Як стало відомо пізніше, саме в день своєї смерті Сергій Миколайович відстояв, аби кошти, що розподілялися між районами та ОТГ області, надійшли до Шацька в розмірі 525,8 тис. гривень. Крім того, покійний голова громади активно співпрацював з обласним управлінням освіти, науки та молоді щодо закупівлі додатково шкільного автобуса, аби забезпечити потребу громади по перевезенню школярів. Пам’ятаючи прохання Сергія Миколайовича, керівництво обласного управління освіти, науки та молоді запропонувало вигідно придбати транспортний засіб.
 
Сталося так, що надходження коштів стабілізаційної дотації і можливість придбання автобуса співпали майже в один день. Це – заслуга покійного Сергія Миколайовича Віннічука, обидва транспортні засоби були оплачені коштами Шацької селищної ради».
 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром