У Мельниках вихователі дитсадка та школярі показали повчальний вертеп

14 Січня 2018, 11:00
3797

У клубі села Мельники 10 січня зібрався майже повен зал гдялачів, аби подивитися на доволі незвичний різдвяний вертеп, який цього дня ставили на сільській сцені вихователі дитсадка спільно з учнями місцевої школи.

На славу постаралися декоратори, відтворивши сцену з народженням Богонемовляти та встановивши декорації сільської української хатини. Розпочався вертеп із радісної звістки, що сповістили пастухи з Ангелами: у стайні на сіні народився Спаситель світу!

Привітати та вклонитись маленькому Ісусу прийшли три мудреці, котрі принесли Йому найкращі дари. Паралельно учасники вертепу відтворили сцену з життя молодої української родини, котра чека народження первістка. І саме за його душу вперто бореться Лукавий, намагаючись підбити жінку Марію на страшний гріх убивства. Допомагають спокусити молоду пару віддати майбутнє немовля на служіння Лукавому Пиятика та Старх, що несуть у сім’ї горе, сльози та біль.

2

Перед глядачами постали й душі ненароджених немовлят, що просили ласки та батьківського тепла. Щирими словами просила милостиню сирота Оленка, адже її батьки поволі спиваються та змушують свою доньку йти колядувати, аби на зароблені малою гроші купити оковитої.

Зрештою, молода пара та Ангели проганяють зі свого життя Лукавого та його друзів-спільників, натомість торжествують сили добра, віри та любові. У фіналі вертепу лунають зі сцени колядки, прославляючи Різдво Христове та віншуючи усіх зі святом.

Наостанок усіх учасників вертепу та жителів села привітала з нооврічно-різдвяними святами в.о. голови Шацької селищної ради, секретар Людмила Цевух, подякувавши організаторам такого цікавого та повчального дійства (працівникам дошкільного навчального закладу с.Мельники - медсестрі Руслані Сидорук, музичному керівникові Марині Забродоцькій, завідуючій Світлані Шум та вихователю Ользі Ващук), і його учасникам (вихованцям дитсадка, школярам та студентам), та подарувала їм солодощі.

Віта Шепеля 

3

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

3

3

2

2

2

2

2

3

1

1

2

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024