Як представники Шацького району в Луцьку отримували нові автобуси

12 Січня 2018, 18:40
4306

Ключі від двох новеньких шкільних автобусів у Луцьку урочисто вручив голові Шацької РДА Василеві Голядинцю керівник виконавчої влади області Володимир Гунчик.

Окрім Шацького району, новенькі автобуси дісталися ще й школярам Ківерцівського (чотири одиниці техніки), Локачинського, Камінь-Каширського (по два автобуси), Горохівського, Любешівського, Старовижівського, Луцького і Турійського районів (отримали по одному автобусу). 

«Ми бачимо, що програма шкільний автобус - це не порожні слова, а конкретні кроки. І нехай ці автобуси з користю служать громадам, підвозять діток до нових  і тих, що будуватимуться, сучасних шкіл. а нашим шкільним автобусам - у добру путь!» - побажав голова Волинської ОДА.

Володимир Гунчик урочисто вручив ключі від нової техеніки керівникам районів, відзначивши, що програма «Шкільний автобус» активно виконується от уже протягом трьох років. За інформацією прес-служби Волинської ОДА, у 2017 році купили 23 шкільні автобуси, загальна вартість яких складає 38 мільйонів 605,5 тисяч гривень. 29 мільйонів 559,6 тисяч гривень надійшло із державного бюджету, решта (9 мільйонів 45,9 тисяч) – співфінансування із місцевих скарбниць.

До співфінансування закупівлі автобусів долучилась Шацька ОТГ, з бюджету якої на сесіях у 2017 році було виділено 502 тис.грн. (30% вартості від одного автобуса), та майже 170 тис.грн. (10% вартості від другого).

Як зазначила Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА, шкільні автобуси отримає Прип’ятська школа, звідки раніше транспорт мобілізували в АТО. Щодо другого автобуса, то остаточного рішення ще немає.

Ті автобуси, які використовувались для підвозу дітей раніше, будуть передані на інші школи. 

«Це для Шацького району дуже важлива подія, хоча дві одиниці техніки стовідсотково не вирішать належного підвозу дітей до навчальних закладів, але набагато покращить вирішення питань щодо оптимізації освітньої мережі, яка є необхідністю кожного району» - наголосив голова райдержадміністрації Василь Голядинець.

Ну, і як же без першого випробовування автобуса: власноруч перевірив  його, сівши за кермо, голова Шацької РДА Василь Голядинець.

5

3

3

3

3

2

2

2

2

2

1

2

2

1

5

1

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром