Чому на сесії Шацької ОТГ дискутували про розмір надбавки до зарплати старостам

02 Січня 2018, 14:40
3188

На останній в 2017 році сесії Шацької ОТГ розглядали питання про оплату праці секретаря селищної ради, заступника голови, в.о. старост у 2018 році, що викликало бурхливі дискусії між депутатами та виконуючими обов’язки старост.

Зокрема, депутати не погоджувалися з запропонованими комісією селищної ради відсотками надбавок до посадового окладу за високі досягнення у праці та преміювання для старост (пропонувались надбавки в розмірі 50% від посадового окладу). Загалом же, як повідомила Надія Дударчук, начальник фінансово-господарського відділу-головний бухгалтер селищної ради, місячний фонд оплати праці із запропонованими надбавками для одного старости становив би трохи більше 9 тис.грн, включно з відразуваннями на заробітну плату. 

«А можна почути інформацію старост про високі досягнення у праці, бо роботу селищної ради ми бачимо, тут сумніву немає, а від старост інформації практично не чуємо. А потім люди з нас спитають, навіщо ми прийняли такі рішення.» - наполягали депутати Наталія Литвинюк та Світлана Гошовська. На їхню сторону стала й Людмила Єрофєєва, зазначивши, що преміювання та надбавки за високі досягнення даються за щось, а не просто так. Тому й варто депутатам перед затвердженням відсотків надбавок заслухати інформацію про те, яку роботу проводили по старостинських округах старости. 

В.о. старост намагались довести депутатам, що ї їхня робота не є легкою, оскільки на старостинські округи з нового року будуть покладені обов’язки з прийому документів на оформлення соціальних допомог та субсидій, а Олександр Кусько був готовий відповісти на будь-які запитання депутатів, що стосувалося його роботи. Але про що мали питати депутати, не заслухавши попередньо інформацію про роботу старости за рік, невідомо.

Зрештою, після обговорень та суперечок депутати прийняли рішення затвердити удвічі менші відсотки за високі досягнення у роботі та преміювання для старост. 

Віта Шепеля

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024