У Світязькій школі вшанували ювілей автора славнозвісного "Щедрика"

28 Грудня 2017, 15:00
5252

У святково оформленій до новорічних свят актовій залі ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Світязь був проведений для учнів  7-11 класів інтегрований урок на тему «Подільський Орфей».

Він проходив у рамках відзначення 140-ї річниці від дня народження Миколи Леонтовича – українського композитора, хорового диригента, фольклориста, музично-громадського діяча, педагога, глибокого знавця народної творчості.

Ювілей Миколи Леонтовича (13 грудня 1877 -23 січня 1921 року) широко відзначається  не лише в Україні, а й за її межами, тому що він є одним із найчастіше виконуваних українських композиторів у світі завдяки його «Щедрику», мелодія якого стала всесвітньо відомою і символом Різдва для мешканців багатьох країн.

Урок підготували і провели вчителі: мистецтва і художньої культури Олена Миколаївна Корусь, інформатики Світлана Вікторівна Оніщук та музичного мистецтва Микола Антонович Регещук – при активній участі учнів 9-го класу Ніни Натальчук, Софії Шлапи, Мирослави Голядинець і учениці 6-го класу Вікторії Натальчук.

Провідними на уроці стали теми життя і творчості великого композитора, його творчого доробку і музичного обдарування, вшанування пам’яті Леонтовича на його рідному Поділлі і в усій Україні. Було презентовано також, за участі бібліотекарів Валентини Оксентюк (сільська бібліотека)  і Марії Морозюк (шкільна бібліотека), книгу Неллі Топської «Подільський Орфей».

Однак все, що відбувалось на уроці, було обрамлено і пронизано мотивом славнозвісного «Щедрика» такого всім відомого, близького і до сліз та щему у серці хвилюючого, який звучав у різних виконаннях і різними мовами.

І хочеться вірити, що чарівність геніального музичного твору великого композитора Миколи Леонтовича відгукнулась у юних серцях не лише щирим захопленням, а й гордістю за багатство музичної культури нашої України.

Олена Корусь, вчитель мистецтва і художньої культури ЗОШ І-ІІІ ст. села Світязь

3

2

3

2

3

3

3

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром