Шацьк: подружжя, яке відмовилося від паспортів, не може отримати пенсію

27 Грудня 2017, 20:50
3118

В Шацькій районній раді відбулася робоча нарада з питання виплат пенсій особам, які відмовилися від отримання паспортів.

До Шацької районної ради звернулася жителька селища Шацька Галина Гулечко, яка просить врегулювати ситуацію, що склалася, - йдеться на сторінці ради у Facebook.

Галина Данилівна, а також її чоловік Василь Сергійович відмовилися від отримання паспорта через релігійні переконання. Сьогодні подружжя на пенсії, але отримати її не можуть через відсутність документів, що посвідчують особу. 
Для роз’яснення ситуації до районної ради запросили начальника управління Пенсійного фонду України у Шацькому районі Віктора Гірича та завідувача Шацького РС УДМС України у Волинській області Надію Матвійчук. Юридичну консультацію надавала юрист бюро правової допомоги Роксолана Цвид.
Віктор Гірич повідомив, що пенсію згаданим шачанам призначено управлінням соцзахисту ще в 2002 році і до цього часу вони отримували її без проблем. Але в зв’язку зі змінами в законодавстві відтепер з’явилися складності з виплатами.
Галина Гулечко розповідає, що пенсію заслужила, адже пропрацювала все життя, має трудову книжку. Проте цьогоріч кошти отримувала лише в березні, вересні та грудні. 
В ході обговорення виявилося, що Василь Сергійович має посвідчення водія, тобто документ, який посвідчує особу, а отже, видавати пенсію можна на підставі прав на водіння, відповідно до пункту 1 частини 1, статті 13 Закону України «Про єдиний державний демографічний реєстр та документ, що підтверджує громадянство України, посвідчують особу та її соціальний статус». За заявою пенсіонера повернуть і невиплачені кошти.
За результатами наради було погоджено можливість виплачувати пенсії подружжю. За додатковими роз’ясненнями голова районної ради Сергій Карпук дав доручення звернутися до уповноваженого органу державної влади.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024