Тараканівський форт, Почаївська лавра та Кременець: подорож самійличівських школярів

23 Грудня 2017, 12:15
7495

Учні ЗОШ І-ІІ ст. села Самійличі побували на екскурсії за маршрутом Дубно-Кременець-Почаїв

Екскурсовод Петро Зуб під час поїздки розповідав різні цікавинки про населені пункти, які ми минали, - пише Катерина Максимук, учениця 6 класу школи.

Першою нашою зупинкою був замок у місті Дубно, який вразив нас своєю красою. Потім ми побували у Тараканівському форті - архітектурній пам’ятці ХІХ століття, який до того ж був колись оборонною спорудою. Прикро, що не можна було оглянути весь комплекс, адже більшість споруд перебувають в аварійному стані.

Під вечір ми доїхали до Кременця. Там також побували в музеї, слухали розповіді про Кременецьку гору, на яку пізніше піднялися.

Наступного дня нас чекав Почаїв, де ми відвідали святу Почаївську лавру. Дуже сподобалося екскурсія печерами, де в раках побачили мощі святих. У Почаєві мали час, щоб придбати сувеніри. Далі була гора Божої Матері, там побачили джерело зі святою водою.

Коли ми приїхали до джерела святої праведної Анни, що розташоване в селі Онишківці на Рівненщині, то кожен бажаючий мав можливість скупатися в ньому. Це був кінцевий пункт нашого маршруту.

Емоції та неймовірні враження переповнювали всіх. Ми запам’ятали екскурсію на все життя. І наостанок хочеться подякувати за чудову екскурсію директору школи Валентині Положевець, а також вчителям Оксані Сич, Катерині Цвид, Ользі Хомич та гідові Петру Зубу.

3

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024