Потреби шкіл Грабівської сільради – дошки, ремонти та оклади техпрацівників

21 Грудня 2017, 11:00
4577

На виїзних прийомах громадян керівництво району завжди навідується у навчальні заклади та цікавляться проблемами та потребами шкіл.

Так, директор початкової школи села Голядин Майя Голядинець розповіла, що в школі дотримуються теплового режиму, паливом на опалювальний період забезпечені, та попросила для занять у школі передбачити кошти на придбання мультимедійної дошки. Виходом із ситуації є участь педагогів та батьків у написанні спільних проектів, що дає можливість вирішити й інші проблеми школи. А на спортивний інвентар, який також просять у школі, то, як повідомило керівництво району, кошти будуть виділені з відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА.

Школа села Голядин
Школа села Голядин

 

У Смолярах-Світязьких потребує проведення парового опалення приміщення, в якому знаходиться сільський клуб та бібліотека.

«Тут кожного разу проводять свої заходи школярі, бо у них немає приміщення, де б вони могли розміститися. Бувають у нас і концерти, і збори. Але проблема одна: клуб важко натопити, тут холодно,» - розповідають сільські працівники культури.

Вчителі місцевої школи на чолі з виконуючою обов’язки директора Оленою Ключук розповіли про проблеми та здобутки, які має навчальний заклад. З позитивних зрушень – от-от має розпочати роботу відремонтоване приміщення їдальні, яке днями мають під’єднати до електромережі. На його ремонт протягом двох останніх років було виділено більше 200 тисяч гривень.  Парове опалення зробили у двох приміщеннях школи - їдальні та початкових класів. Потребують ремонту коридор та класи у початкових класах, а приміщення, де навчаються старші класи - утеплення, коридор - ремонту.

В їдальні капітальний ремонт
В їдальні капітальний ремонт

 

До районної ради та відділу освіти сільський голова разом із дирекцією школи найближчим часом мають подати інформацію про те, яка сума потрібна на усі роботи. Якщо буде можливість - у наступному році при перевиконанні районного бюджету будуть передбачатися кошти на закупівлю матеріалів.

У Грабові вчителів цікавило питання функціонування методичного кабінету відділу освіти, фінансування шкіл та виплата заробітної плати техпрацівникам. Як повідомив голова райради, методкабінет в районі функціонуватиме, як і зазвичай; коштів освітньої субвенції на виплату заробітної плати педагогам шкіл, які знаходяться у підпорядкуванні району, вистачає. З районного бюджету в цьому році виділяють кошти на оплату праці техпрацівників, тому є потреба відділу освіти переглянути посадові оклади цієї категорії працівників по школах, на що є нарікання від самих працівників. 

У Грабівській школі
У Грабівській школі

На уроці в школі
На уроці в школі

Відремонтована їдальня у Смолярах-Світязьких
Відремонтована їдальня у Смолярах-Світязьких

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром