Зустріч із поліціянткою, військові змагання і брейн-ринг - у світязьких учнів насичене шкільне життя

20 Грудня 2017, 20:00
2853

Перша  декада грудня  у ЗОШ  І-ІІІ ст. с. Світязь відзначилася багатьма позакласними заходами.

Про це Район.Шацьк повідомляє інформаційна служба школи.

У рамках Тижня права був проведений загальношкільний урок «Права людини», на якому вчитель правознавства Галина Денисовець розповіла учням про права людини, міжнародні організації, які були утворені,  і захищають права людей, про права дитини та Конвенцію ООН з прав дитини, про діяльність і порядок звернення до Європейського Суду.


 

Також відбулася зустріч учнів 8-11 класів з інспектором ювенальної превенції Людмилою Гринь, яка ознайомила дітей із юридичною відповідальністю неповнолітніх. Особливу увагу звернула на дисциплінарну відповідальність, навела приклади найбільш поширених правопорушень серед неповнолітніх, розповіла учням, де перебувають малолітні порушники у разі притягнення їх до відповідальності.

На організованому  Галиною Сергіївною правовому брейн-ринзі серед учнів 9–10 класів звучали  питання правового загальнорозвиваючого характеру, ставилося завдання розв'язати конкретні правові ситуації. На прикладах поведінки казкових героїв учасники гри вчилися давати оцінку порушень правил моралі і права, довідалися про покарання, які існували за правопорушення у давнину серед козацтва, у Стародавньому Римі та Греції, у житті інших народів. За підсумками брейн-рингу перемогу отримала команда учнів 9-го класу.


 

Хорошою традицією у нашій школі є відзначення Дня Збройних сил України, яка популяризує професію військових і службу в рядах української армії. На святковому концерті (організатор Марія Морозюк) ведучі учні 8-А класу Сорока Соломія та Штемпель Аліна провели коротенький екскурс у минуле Збройних сил та ознайомили із структурою сучасних Збройних сил України. Учні 7-го класу і вчитель музичного мистецтва Микола Регещук привітали присутніх патріотичними піснями, а дівчатка 6-го класу подарували хлопцям «Жартівливий сюрприз».

Дуже приємно і цікаво було слухати виступ запрошеного  випускника нашої школи (2012 року випуску)  та вже випускника Хмельницької академії прикордонних військ Пилиповця Олексія.


 

У своїй змістовній розповіді він акцентував увагу на дисципліні і порядку під час навчання в академії. Ще учнем завжди дисциплінований, сумлінний Олексій був і активним учасником художньої самодіяльності. З його слів, і в академії він брав участь у культурному житті цього закладу. В кінці свого виступу тепер уже прикордонник Бориспільського міжнародного аеропорту привітав присутніх хлопців із Днем Збройних сил України.

Вітальні  слова учнів 5-го класу та побажання директора школи Віри Озімок  завершили урочисту частину. Свято продовжив спортивно-військовими змаганнями між хлопцями 10 та 11 класів вчитель Захисту Вітчизни Микола Морозюк. Перемогу отримали учні 11 класу.

1


 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром