Володимир Бондар прокоментував призначення Марії Христецької директоркою Шацького національного парку

19 Грудня 2017, 13:10
6151

Заступник голови Держлісагентства, депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар сподівається, що новий керівник Шацького національного природного парку зможе навести лад у ньому.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24».

Нагадаємо, 16 грудня у Шацькому національному природному парку представили нового керівника. Нею стала 27-річна Марія Христецька, яка досі працювала головним лісничим ДП «Ківерцівське ЛГ».

Зауважимо, з червня 2017 року в.о. керівника парку був Віталій Цвид.

Однак, зі слів Володимира Бондаря, чоловік не впорався із покладеними на нього обов’язками.

«Він прийняв ряд рішень, які суперечать законодавству. Нам навіть довелось зупинити рішення про зміну меж національного природного парку, хоча такі питання вирішуються зовсім на іншому рівні. Вони лежать в площині Указів Президента України. На жаль, досі дуже мало уваги центральних органів влади було прикуто до парку», - зауважив зам глави Держлісагентства.

«Ми живемо на Волині і хіба ми можемо сказати, що національний парк відповідає заданому рівню, хіба у ньому все добре? Так, є проблеми з фінансуванням, але мені хочеться, щоб колектив працював належним чином і ми бачили позитивні зміни», - додав він.

Від нового керівника Шацького національного природнього парку Володимир Бондар чекає наведення ладу в роботі установи.

«Мені хотілося б, щоб робота була поставлена правильно, щоб ми брали участь у міжнародних програмах. Європа і світ сьогодні виділяють дуже багато грошей, які можна було б використати з користю для парку. Я хочу, щоб було мобілізовано роботу колективу і наведено елементарний порядок щодо дотримання екологічного законодавства, вивезення сміття, в’зду на територію та виїзду з неї. Є дуже багато питань, які потребують рішення», - зазначив посадовець.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром