У Шацьку каналізацію вклали більше 26 мільйонів

15 Грудня 2017, 14:00
2239

На території селища Шацьк місяць тому продовжив свою роботу проект з розширення існуючої каналізаційної мережі (відновлення вулиць з грунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні), який стартував ще у 2015 році в рамках проекту «Охорона екосистем долини річки Буг на прикордонних територіях Польщі, Білорусі і України», що реалізовується в рамках Програми Транскордонного Співробітництва «Польща-Білорусь-Україна.»

Про це повідомляє сайт Шацької РДА.

Загальна вартість будівництва згідно з кошторисною документацією становила 25 млн. 405,9 тис.грн. грн та проекту по додаткових роботах 984 тис. грн.

Станом на 1 грудня 2015 року виконано будівельно-монтажних робіт на суму 26 млн. 259,4тис. грн. Оплачено підряднику за виконані роботи 24 млн. 12,4 тис. грн, в тому числі за рахунок власних коштів 1 млн. 960,9 тис. грн. для розрахунку з підрядником за укладеними договорами необхідно власних коштів на суму 1 млн. 377,9 тис. грн. В ході будівництва прокладено трубопроводів самоплинної системи протяжністю 4,95 км напірної системи протяжністю 2,6 км.

Побудовано 5 нових каналізаційно-насосних станцій в західній та центральній частині Шацька, модернізовано ГКНС в центральній частині селища, розбудовано каналізаційно-осушувальні системи, що складається з нових прийомних камер та лампових колодязів, піскових майданчиків, мулових майданчиків, дозаторної натрію хлору та контактних резервуарів. Проведено повний комплекс робіт по благоустрою території будівництва та відновленню доріг.

При проектуванні будівництва розширення і реконструкції каналізації в смт Шацьк не було враховано проведення робіт із підключення до каналізаційної мережі садиб громадян, а відновлення грунтового покриття вулиць передбачалось тільки в попередній стан, а на тих ділянках, де покриття дороги було піщане, після земляних робіт потребує суттєвого покращення.

Відповідно Шацькою селищною радою було замовлено розробку додаткового проекту із розширення каналізаційної мережі в смт Шацьк та відновлення вулиць з грунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні, на біло-щебневе покриття на суму 6 млн. 998,4 тис. грн., де передбачено підключення садиб громадян до існуючих та нових мереж.

Вартість цьогорічних робіт становить майже 7 мільйонів гривень. Триває    підключення каналізаційної мережі  (близько 500 дворів).  Після завершення робіт жителям селища потрібно буде оформити відповідну документацію щодо технічних умов, підвести каналізаційні мережі до своїх будинків та укласти договір з КП «Будинкоуправління» про обслуговування.

Підрядники розпочали роботи по вулицях: Гагаріна, Набережній, Волі, Шевченка та інших, які включені у проект реконструкції існуючої каналізаційної мережі смт Шацьк та відновленню вулиць з грунтовим покриттям.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024