Не можна служити і Богові, і мамоні - священик про ворожіння на Андрія

12 Грудня 2017, 15:40
6889

13 грудня Церква вшановує пам'ять святого апостола Андрія Первозванного, одного із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Первозванний - значить першопокликаний. Андрій був братом святого апостола Петра і походив з міста Бетсаїди. Про Ісуса Христа Андрій дізнався від Івана Хрестителя. Почувши про Спасителя, виявив бажання поспілкуватися з Ним. Невдовзі ця зустріч відбулася. Захоплений розмовою з Месією, Андрій побіг ділитися радісною звісткою зі своїм братом. Андрій Первозванний - це божий обранець, Первозванний.

Апостол Андрій провадив потужну місійну діяльність на берегах Чорного моря і прийняв мученицьку смерть. 

-Звичай ворожити на Андрія має дохристиянський, тобто язичницький характер, - розповідає протоієрей Олександр Черевко, настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо. - Дівчата хочуть дізнатися свою долю, побачити судженого. Зазначу, що ці традиції не мають нічого спільного з особою Андрія Первозванного. Церква негативно ставиться до будь-якого ворожіння. Людина, котра ворожить, ставить себе вище від Бога, не довіряє Богу. Не варто думати, що ворожіння - це щось жартівливе, дівочі пустощі, як кажуть, біла магія. Насправді немає чорної і білої магії - є небезпечний для людини зв'язок з ворогом спасіння - дияволом. 

Як стверджує священик, ні православні, ні католики, ні мусульмани, ні представники інших релігій світу не схвалюють ворожіння, закликання духів і контакт із потойбіччям.

В Новому Заповіті пише: "Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні." (Матвія 6:24).

Дівчата, які хочуть собі доброго чоловіка, мають вірити в Бога, молитися, бути скромними, благочестивими, справжніми християнками. Тоді тільки Господь нагородить їх достойним судженим. Є багато біблійних прикладів благочестивих подружніх пар: Іоаким та Анна, Захарія та Єлизавета, Петро та Февронія. А яке прекрасне життя християнок - святих мучениць Катерини та Варвари. Саме з них мають брати приклад дівчата, саме їм молитися про щасливу долю і хорошого чоловіка, - стверджує священик.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024