На волинському форумі "засвітили" карту об'єднаних територіальних громад

12 Грудня 2017, 14:10
3355

Своєрідною родзинкою форуму «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації»  стала презентація карти волинських об’єднаних територіальних громад.

Про це інформує Волинський центр розвитку місцевого самоврядування.

На карті підсвічені території об’єднаних територіальних громад Волині і залишились темними ті ділянки, де ОТГ ще не створені. Саме ці території є викликами для експертів, влади, бізнесу та самих мешканців громад.

Шацька об'єднана територіальна громада частково «засвічена» на карті. В єдину Шацьку ОТГ наразі об'єднались дві сільські ради: Самійличівська і Прип'ятська, а також Шацька селищна рада.

Як зазначив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, наразі ОТГ покривають 45% території Волині, тому реформа місцевого самоврядування продовжується.

Експерт із комунікації Волинського ЦРМС Олена Кузьмич розповіла в коментарі, що така карта є дуже символічною, адже світло символізує нові можливості для громад і їхню віру в успіх, а інші громади поки що у децентралізаційній «темряві». Над «засвіченням» інших територій працюватимуть у 2018 році.


 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024