Шацьк: зграя бродячих собак нападає на людей

11 Грудня 2017, 16:20
3911

В центрі селища Шацьк розгулює велика зграя бездомних собак і нападає на людей.

Сьогодні, 11 грудня, собача зграя особливо активізувалася. В тварин зараз шлюбний період, тому вони збуджені та небезпечні. 13 собак, яких не назвеш бездомними, оскільки більшість має на собі нашийники, неодноразово в центрі селища нападали на дорослих і дітей.

Продавчиня кафе «Черемшина» змушена була брати до рук палку і відганяти агресивних собак від дитини, яка мало не стала їх жертвою. Один пес навіть вхопив хлопчика за руку, проте, на щастя, не прокусив її. Дорослі ледве встигали забігати в магазин, втікаючи від собак, які їх переслідували.

Шачани відчувають небезпеку, яка чатує на них на вулиці, і бояться за своє здоров'я і власних дітей. Проблему бродячих псів вирішити досить складно. Як тільки настає шлюбний період, тварини виходять на вулицю і гуляють зграями - це відбувається по декілька разів на рік. В кожний з таких періодів є люди, які стають жертвами собак. Шачани тоді починають звертатися до селищної влади, аби та організувала відстріл тварин, які становлять небезпеку. А влада Шацька, у свою чергу, закликає власників собак тримати своїх чотирилапих улюбленців на прив'язі.

Ніхто, зрештою, обіцянки не виконує. Шлюбний період у собак закінчується, небезпека минає, і на декілька місяців настає спокій.

Отже, проблема бродячих псів у Шацьку існує, проте, скоріш за все, ніхто її вирішувати не буде.

Безпека шачан – справа рук самих шачан?..

1

1


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром