У Вільшанці люди хочуть освітлення, маршрутку та відремонтувати приміщення клубу

09 Грудня 2017, 15:20
2518

Жителі села Вільшанка на виїзному прийомі громадян попросили керівників району та депутатів районної ради  - членів контрольної комісії Шацької районної ради з питань ефективного використання коштів районного бюджету закладами комунальної власності – посприяти у вирішенні їхніх проблем.

Єдиний заклад, який ще діє у селі - ФАП. Саме в приміщенні, де нещодавно зроблено капітальний ремонт, зібралися люди, аби висловити свої проблеми. Найперше, про що вони просили - зробити вуличне освітлення в селі.


 

Зробити це цілком можливо, але спершу треба виготовити проектно-кошторисну документацію. Наприклад, у Ростанській сільській раді проектно-кошторисна документація на відновлення вуличного освітлення усіх чотирьох сіл коштувала бюджету в 20 тисяч гривень. Закласти кошти у бюджеті Пульмівської сільської ради обіцяв сільський голова Руслан Кушнір, тим паче, що для сільського бюджету – сума цілком посильна.


 

У Вільшанці, як і по інших селах району, є проблема з маршрутними перевезеннями. Люди просили, аби маршрутка у село заходила хоча б три рази на тиждень у базарні дні.

Представники району пообіцяли й надалі працювати над вирішенням цього питання, включившись у перемовини з місцевими перевізниками, які охоплювали пасажирськими перевезеннями більшість населених пунктів району, мають чимало власного транспорту, сплачуватимуть податки у місцевий бюджет. Цими питаннями наразі активно займається Шацька райдержадміністрація.

У ФАПі села Вільшанка, що займає дві кімнати сільського клубу, як озвучила місцевий фельдшер, потрібно добудувати веранду та дашок, замінити вхідні двері, а також відремонтувати підлогу. Сільський голова пообіцяв, що як тільки матимуть кошти та вирішать, яким чином усе це краще зробити – обов’язково зроблять.


 

Минулого виїзного прийому місцеві жителі зверталися з проханням посприяти ремонту сільського обеліску, який знаходиться у не надто привабливому стані. Руслан Кушнір пообіцяв, що сільська рада також займеться вирішенням цієї проблеми, адже це не потребує великих коштів.

Скаржилися жителі села і на слабку напругу в електромережі, тому люди бояться, що від цього буде горіти побутова техніка. За поясненнями сільського голови, якщо електрики підключають село до лінії з села Світязь, то напруга нормальна. Але якщо на цій лінії ведуться ремонтні роботи, то село підключають до іншої лінії, в якій напруга є слабшою. 

Віта Шепеля


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром