Як працюють у поліції - показали учням Шацької школи-гімназії

09 Грудня 2017, 13:45
3061

Цього тижня учні 8-А класу НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. - гімназія смт Шацьк» разом із класним керівником Ольгою Кропивник відвідали Шацьке відділення поліції. Екскурсію до правоохоронців організували в рамках проведення тижня права.

Пізнавальну та цікаву екскурсію для них провела інспектор ювенальної превенції сектору превенції Людмила Гринь. Інспектор  розповіла учням про роботу поліції, провела приміщеннями, де працюють правоохоронці: відділення чергової частини, показала ізолятор тимчасового утримання.

Людмила Миколаївна розповіла про те, за які злочини особи, яким виповнилось 14 років притягуються до адміністративної, кримінальної та цивільно-правової відповідальності. Також учнів поінформувала про те, за що дітей поміщають до притулків та  Центрів соціальної реабілітації. Учням показали пістолет Макарова, автомат Калашникова, дали змогу розібрати та зібрати цю зброю.

Бажаючі мали можливість одягнути на себе бронежилет. Діти із цікавістю слухали розповідь про роботу експерта, про те, як збираються докази на місці події, про важливість пошуку будь-якої дрібниці, яку залишив злочинець на місці злочину. А ще учні дізнались, як фіксуються відбитки пальців та сліди, на власні очі побачили, що носить в своєму чемоданчику експерт та як ці предмети допомагають йому при виконанні нелегкої, але дуже значимої роботи.

Екскурсія до відділення поліції була дуже цікавою та пізнавальною!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром