Чому по Шацькому районному суді гуляли старшокласники

07 Грудня 2017, 13:05
2903

З метою підвищення ефективності організації діяльності суду, надання можливості громадянам вільного доступу до інформації про діяльність Шацького районного суду Волинської області, а також забезпечення відкритості та прозорості у його діяльності, підвищення довіри громадян, формування у них поваги до права, у Шацькому районному суді Волинської області 6 грудня проведено день відкритих дверей, - інформує сайт Шацького районного суду.

У заході взяли участь школярі 9-10 класів НВК «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів-гімназії смт. Шацьк».

Учням працівники суду запропоновали пізнавальну екскурсію, під час якої вони ознайомитися з новим приміщенням  Шацького районного суду, організацією роботи суду, порядком розгляду судових справ, фіксуванням судового процесу, роботою та обов’язками працівників апарату суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду, тощо.


 

Заступник керівника апарату суду Оксенюк Б.А. розповіла відвідувачам про історію створення Шацького районного суду Волиньської області, про його діяльність, специфіку роботи, категорії справ, які розглядаються судом, про притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності.

Як стати суддею, які вимоги до кандидатів на посаду судді, добір кандидатів на посаду судді, порядок призначення на посаду судді, кваліфікаційний іспит, проведення конкурсу на зайняття вакантної посади, призначення на посаду судді розповів відвідувачам помічник голови суду Шачанін Р.М., оскільки в майбутньому багато хто з учнів Шацької школи-гімназії планує вступати на юридичний факультет.


 

Головний спеціаліст Семенюк Є.В. розповів про інформаційно-технічну роботу в суді, зокрема, про автоматизований документообіг суду КП «Д-3», порядок розподілу судових справ, про функціонування проекту «Електронний суд» та «Про реалізацію пілотного проекту щодо надсилання судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження)», про відеоконференцзв'язок та продемонстрував функції КП «Д-3».

До учнів школи звернулася голова суду(суддя - спікер Сушик Наталія, котра провела з учнями  бесіду, під час якої ознайомила їх з основними засадами організації судової влади, в доступній формі роз’яснила порядок звернення до суду, правила поведінки в суді,  як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді, розповіла про високі вимоги до рівня знань та морально-особистісних характеристик тих молодих людей, які у  майбутньому планують працювати у судовій гілці влади, поділилася власним досвідом роботи на посаді судді та відповіла на ряд інших поставлених учнями питань.


 

 На завершення заходу учасники дня відкритих дверей побували на розгляді  справжнього кримінального  провадження, після проведення якого  учні висловили щирі слова вдячності голові суду, працівникам суду за зустріч та змістовну бесіду, виявили бажання відвідати суд ще раз.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром