Учням Світязької школи розповіли про небезпеку СНІДу

03 Грудня 2017, 09:00
2418

Історія знає чимало випадків, коли страшні епідемії чуми, віспи, холери спустошували країни і навіть окремі континенти земної кулі. Але людство вистояло, хоча й дорогою ціною. Але ніколи людство не зустрічалося з вірусом, який би діяв так руйнівно, як вірус імунодефіциту людини і так би  загрожував існуванню суспільства.

У п'ятницю,1 грудня, учні Світязької ЗОШ І- ІІІ ст. разом з усім світом відзначали День боротьби зі СНІДом, - повідомляє інформаційна служба навчального закладу.

Саме цій болючій темі була приурочена  просвітницька година «Його ім’я – підступний СНІД ». Учнів ознайомили зі статистичними даними поширення, захворювання, смертності від СНІДу у Волинській області. Вкотре нагадали учням про шляхи інфікування ВІЛ- інфекції та закріпили знання безпечної поведінки щодо зараження. Учнями 9 класу був проведений флешмоб «Символ розуміння», бо жоден захід щодо  СНІДу зараз не обходиться без червоної стрічки – шматочка шовкової стрічки, складеної в особливий спосіб, як  міжнародного символу боротьби  зі СНІДом, символу солідарності з ВІЛ- позитивними та хворими на СНІД.

Від  страху і стигматизації, пов’язаної з ВІЛ/ СНІДом, людство поступово переходить до усвідомлення того, що для призупинення епідемії потрібно не тільки говорити про ВІЛ- інфекцію, але й про те, наскільки вона небезпечна. Вочевидь настав час вчитися жити в світі, де носієм інфекції може виявитись будь – хто, жити в світі, де є ВІЛ.

1

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром